האפריטיף שנוצר ב- 1962 עושה עליה לישראל
י.ד. עסקים החלה להביא לארץ את הרוסו אנטיקו: אפריטיף איטלקי אדום, שמבוסס על יינות אדומים שונים,

שהעיקרי בינהם עשוי מענב מקומי בשם אנצ'לוטה (Ancellotta). זהו ענב שגדל באזור אמיליה רומנה ומשתמשים בו בעיקר כמרכיב ממתיק בהכנת יינות למברוסקו במודנה וברג'יו. הענב הזה משמש גם ביצורם של יינות אחרים – "רציניים" יותר – בפיימונטה, ונטו וטוסקנה.
רוסו אנטיקו מתקתק ואפילו קצת סירופי. הוא מכיל כנראה גם קליפת תפוז, והטעם הזה די בולט בו, לצד משהו ונילי-שוקולדי. אפשר להגיש על קרח עם פרוסת תפוז, או כתחליף פחות מריר לקמפרי בנגרוני. אפשר בהחלט גם עם ג'ינג'ר ביר או טוניק, ואם הייתי מנסה, יכול להיות שגם עם ביטר למון…
17% אלכוהול
מחיר: 39-45 ₪