אנוטקה החלה להביא לישראל את מותג הרוזה הצרפתי שאטו ד'אסטובלו בגירסה כשרה; שיתוף פעולה בין כמה ממשפחות היין ושמן הזית הגדולות בצרפת, עם קרלה ברוני וניקולה סרקוזי (שנאמר שכלל לא שותה יין)
שאטו ד'אסטובלון מייצר יין במשך מאות שנים. ממוקם במורדות הדרומיים של לב פרובנס, שאטו זה הוא בעל שטחים של כ- 2000 דונם כרמים של זיתים ויינות. כיום, בעלי האחוזה הם כמה שמות מוכרים בצרפת, משפחות: קורביט, פראטס, וקרלה ברוני וניקולה סרקוזי. השאטו הוא גם חבר ב-Comite Colbert, ארגון שנוסד בשנת 1954 על ידי ז'אן ז'אק גרלן ומאגד מותגי יוקרה נבחרים המוקדשים לקידום ופיתוח בר-קיימא של savoir-faire צרפתי.
היין (החל בבציר 2022 – כשרות OU) עשוי מענבים אורגניים, בלנד של גרנאש, סינסו וטיבורן – זן ענבים פחות מוכר. טיבורן מביא משקל וגוף לרוזה, עם תווים בוטניים מובהקים של ה"גריג" המקומי של פרובנס. הצבע ורוד-ורדים עדין, והניחוחות מזכירים במעט אפרסקים. הפה חומצי, ובהתאם למודל הנוכחי של יינות רוזה מפרובאנס הוא לא מאוד פירותי ובעל סיומת יבשה.
מחיר מומלץ בארץ: 129 ש"ח
צילום: יחצ חו"ל