יקב רמת הגולן הוציא סוף סוף את המבעבע הוורוד שלו:  Yarden Brut Rose 2008. אז זה אחלה, אבל…

זמן די ארוך עבר מאז שהיקב הוציא יינות חדשים ברוב הוד. הפעם מדובר בשני יינות למעשה – אחד ורוד מבעבע והשני יין בסדרת יינות הסינגל ויניארד של היקב.

נתחיל מהאדום – זה הכי קל:

ירדן קברנה סוביניון כרם יונתן 2010
בסך הכל נעשתה מהיין הזה כמות קטנה בתכלית – 18 חביות בלבד. הוא נמכר ב- 190 ש"ח ושווה כל גרוש למי שאוהב את סגנון היינות האלה: זהו יין רחב, כבד ומלטף, עשוי היטב ומרשים מאוד. הוא מאופיין בהרבה פרי אדום כהה כמו שזיפים ואולי אוכמניות, ולא הרבה עץ; מה שיש משתלב היטב. אחרי הפרי האדום, מוציא היין הרבה בשרניות ופלפל שחור והכל עדיין עטוף בפה חלק וקטיפתי. בסופו של דבר זהו session wine עם מתיקות יחסית גבוהה. אפשר לחכות איתו בוודאי כמה שנים ואני יכול להמר שבוודאי יוסיף עניין.

ולחזית המבעבעים

גמלא השמורה ברוט NV
אני חייב לומר שזו הייתה הפתעת הטעימה בשבילי: ליין רכות מצוינת ועם זאת הוא חד וממוקד. מעט יותר מתוק מהבלאן דה בלאן ובסיומת יש בו טעמים של פירות יער. היתרון של היין הזה הוא בשיטת העשייה שלו (מסורתית) וזו אחלה תמורה לכסף – 70 – 75 ש"ח בערך.  באמת מהקניות היותר טובות שתוכלו לעשות השנה.

ברוט רוזה של רמת הגולן
ורוד של ולנטיינס, אניבודי? (ליקב אין קשר לאילוסטרציה)

ירדן ברוט 2007כמו הקודם, גם היין הזה מצוין. 6 גרם סוכר לליטר בדוסאז' (ה'גמלא' מכיל 7 גרם לליטר): חד ורענן מאוד עם חומציות מאוזנת וטובה. מעט מינרליות וארומות של תפוחים ירוקים מלוות את היין הזה, אבל גם קצת בריוש. הסיומת יבשה, כמעט טאנית מהחומציות (אני מניח) ומאוד מאוזנת. כ- 130-135 ש"ח. קניה טובה מאוד.

ירדן רוזה ברוט 2008
נתחיל מזה שהרוזה ברוט של יקב רמת הגולן הוא יין טוב מאוד. באמת. נראה לי שבטעימה עיוורת הוא היה עומד בכבוד בכל התמודדות ומצליח להכות לא מעט יינות מבעבעים שן אל גרון. העניין הוא שרציתי לראות כאן באמת משהו שונה – בטעמי וארומות היין עצמו – כמו ששמפניות רוזה טובות יהיו שונות משמפניות לבנות. באספקט הזה חסר לי. היין עשוי 70% שרדונה ו- 30% פינו נואר, שמורכבים מ- 11% יין אדום. זה די הרבה אני חושב, ובכל זאת לא הצלחתי להבחין ביותר מאשר סיומת של פירות יער אדומים באופי היין בוורוד-סלמון הזה.

אחרי שאמרתי את זה, הרי שהתווית המחוספסת מעט פשוטה אך האריזה מאוד מושקעת: היקב שם כאן הרבה ורוד, ואין לי שום ספק שהיין הזה ייהפך ללהיט ולנטיינ'ס כשר (כן, הא?) או ימי נישואין וימי הולדת באשר עוד יהיו שם שם. עד כדי כך שלא התאפקתי, והוספתי את ה'מודעה' שלמעלה, שאין לה כמובן שום קשר ליקב.  (צילום הבקבוק: גלעד לרום). הבחורה היפה היא ממודעה/קומוניקט של Bare Necessities – בהחלט אתר ששווה ביקור לכל 🙂 .

אגב – אם לחזור לרגע ליין, אני לא בטוח שהוא יכול להקרא 'יבש מאוד' עם 6 גרם סוכר בליטר: הוא אמור להקרא "יבש במיוחד", אבל ניחא.

מתוך התקן – טבלה 2 – כינויי המתיקות ביינות מבעבעים וביינות מוגזים
תכולת סוכר מרבית (ג' לליטר), הכינוי באנגלית, הכינוי בעברית
3 – 0 Brut nature יבש במיוחד
6 – 0 Extra brut יבש במיוחד
15 – 0 Brut יבש במיוחד
20 – 12 Extra dry יבש מאוד
35 – 17 Dry יבש
50 – 33 Medium dry/demi-sec חצי יבש או חצי מתוק
יותר מ- 50 Sweet מתוק