משקה שהוא לחורף וגם לקיץ, לא יין בהגדרתו התקנית, אלא שיכר. קבלו את שיכרי הפרי של Pasek האמריקאית
קטגוריות שיכרי הפרי – מעין יינות שעשויים מפירות שאינם ענבים, ובחו"ל נקראים fruit wines – היא קטגוריה קטנה מאוד בארץ, כמעט בלתי קיימת.
גם בארצות הברית ובמקומות צפוניים אחרים, יינות פרי הם נחלתם של חובבי אלכוהול ביתיים שבחצר האחורית שלהם גדל עודף של משהו, או של יצרנים ארטיזנליים של ממש, שלהם יש פשוט חצר אחורית יותר גדולה.
פאסק – מאונט ורנון, וושינגטון סטייט, ארצות הברית – התפתח מהכיוון הזה, רק שהוא מייצר כמה עשרות אלפי ארגזים של שיכרי פירות ויין מדי שנה. בין השאר הוא מוכר בחנויות גדולות, כמו קוסטקו, כיון שהמוצר פונה לרוב לפלח שוק בסיסי למדי; חובבי המתוק, נאמר כך.
שלושה מהמוצרים מגיעים ארצה, ביבוא של איש שיווק בשם דניאל גרין, שעבד בעבר עבור מותג האופנה אוריג'ינלס, והוא גם מוזיקאי. גרין נתקל במוצרים בארה"ב, הם התחבבו עליו והוא החליט להביא מהם ארצה.
טעמתי את ה- Pasek Backberry: הוא חביב מאוד אם תקררו אותו כהלכה, ואפילו לא מתוק מאוד, מריח ונטעם טרי ומתובל קלות. מכיל 11% אלכוהול.
השאלה היא מה עושים עם זה:
- לשתות מקורר, כמו שהוא, בכוסית או בכוס גדולה יותר, על קרח או עם סודה.
- להשתמש בתור בסיס ליין חם או פונץ'; מה טוב מזה בערבי החורף?
- להשתמש בתור בסיס למשקה דמוי סנגריה; להוסיף אולי אלכוהול ופירות שונים – בקיץ.
- להוסיף על הרבה קרח במעבד מזון, קצת לימון ועוד קצת סוכר אם צריך, ולהפוך לברד.
- להשתמש בתור תוספת לרטבי שוקולד שונים או רוטב בשר; קחו בחשבון שזה לא ליקר, ולכן לא מחזיק זמן רב אחרי הפתיחה.
המשקה עולה משהו כמו 8$ בקוסטקו (קוסקו) וחיפוש קל ברשת יביא אתכם למחיר ממוצע לצרכן של משהו כמו 11$, כלומר סביבות 40 ש"ח. למה זה צריך לעלות 105 – 125 ש"ח בישראל, במיוחד כשמדובר בשיווק ישיר, לאלוהי היבואן הפתרונים.