Nàdar Gin: הג'ין ה- 1 שצורך יותר פחמן דו חמצני ממה שהוא משחרר בייצור

חמש שנים של מחקר של מאסטר דיסטילר קירסטי בלאק, סטודנטית לתואר שלישי, אפשרו את ייצור ה- Nàdar Gin, שצורך יותר CO2 בייצור שלו, ממה שהוא מייצר

רוב הג'ינים עשויים מדגנים כמו חיטה, שעורה או תירס. הג'ין הזה, של מזקקת Arbikie שבמזרח סקוטלנד (מחוז אנגוס) מיוצר מאפונה.

מדובר במזקקה צעירה, בת חמש שנים, שמייצר מגוון של משקאות לבנים כמו וודקה וג'ין, לצד ויסקי בן ארבע שנים. כל הייצור מבוסס על רכיבים מקומיים בלבד, בשיטת field to bottle.

גידול אפונה אינו צורך דשן חנקן סינטטי, ולכן נמנעת השפעתו הסביבתית השלילית על נתיבי מים, אוויר וקרקע. אפונה גם מועילה למערכת האקולוגית כולה, ומשפרת את איכות האדמה ומקזזת את דרישות הדשן החנקני הסינטטי של גידולים אחרים, הבאים אחר אפונה בסיבוב היבול.

ג'ין נאדאר
ג'ין נאדר

הדוקטורט של בלאק באוניברסיטת אברטיי ובמכון ג'יימס האטון מתמקד בחקר הפוטנציאל של קטניות כמו אפונה ושעועית כגידול בר-קיימא לסביבה לתעשיות הבישול והזקוק.

היא מסבירה ש"אפונה היא חלק ממערך צמחים ייחודי המכונה קטניות המסוגלות להפיק חנקן, שהוא קריטי לצמיחת צמחים, מהאוויר. זה מייתר את הצורך בדשני חנקן סינטטיים, ולכן נמנעת ההשפעה הסביבתית השלילית שיש לייצור ושימוש בחנקן על נתיבי המים, האוויר והקרקעות שלנו."

בנוסף על כך, כל השאריות של גידול האפונה – כולל קליפות התרמילים והשאריות המזיקוק – משמשים להאכלת בהמות. בצורה כזו אומרים אנשי המזקקה, הם יכולים לקזז 1.54 ק"ג של CO2 על כל בקבוק 700 מ"ל שהם מוכרים.

לצד אלכוהול שעשוי מאפונה, Nàdar Gin מכיל לימונית ועלי הדר בתור רכיבים בוטניים, שמעניקים לו את הארומה הטריה והפירותית. את הרכיבים הטבעיים הללו ניתן לגדל באופן מקומי בארביקי.