"סופר אומבריאן"? מעין, כן. זהו בלנד עשוי חלקים שווים של קברנה סוביניון וסנגו'בזה, שלכן לא יכול לקבל דרוג שמעבר ל- IGT, באזור. ועם זאת, כמו הרבה יינות "סופר" מאזורים אחרים, גם היין הזה הוא בעל אופי ונוכחות
עוד יין מאירוע טעימת היינות שנערך בסוף 2022 על ידי משלחת הסחר של איטליה, כשה'אוצר' היה יאיר קורן. הפעם מדובר ביין אדום מאזור אומבריה; אזור פנימי באיטליה, שמוכר לא מעט למטייל הישראלי בזכות אסיזי, ולחובבי יין רבים בזכות יינות מונטפלקו (Montefalco).
היין הזה עשוי חלקים שווים של קברנה סוביניון וסנג'ובזה. מיוצרים ממנו כ- 29,000 בקבוקים. הקברנה גדל בעיקר על חלוקי נחל ואבן גיר, על מצע מנקז של טוף, ואילו הסנג'ובזה יושב על חמר וחול.
ביקב, התסיסה נעשית בנירוסטה, על הזגים במשך 25-28 ימים. לאחר מכן עוברים היינות התיישנות בבריק למשך 12 חודשים, ואז לפחות שנה אחת בבקבוק.
בטעימה שלי Lungarotti Umbria Rosso IGT 2018 היה עדיין יין מאוד צעיר, עם הרבה פרי סגול, טוב וטאנין במיצוי מדויק ונעים. הסיומת הייתה חומצית וארוכה ומאוד נעימה. בסך הכול זהו יין הרמוני ועסיסי שיכול להוות מתחרה רציני לכל יין "סופר X" מאזורים אחרים באיטליה.
התווית נושאת את חתימתו של ג'ורג'יו לונגרוטי, מי שהכניס את הקברנה סוביניון לאומבריה בשנות ה-60 והיה אחד הראשונים באיטליה ליצור ממנו יין עם סנג'ובזה, מה שהביא ליצירת ה"סופר אומבריאן" הזה שהבציר הראשון שלו היה ב- 1977. מלבד החתימה שלו, אפשר לראות על התווית את רישום ההכנה של רפאל לציור שלו "סנט ג'ורג' והדרקון" שנמצא באופיצי, שבפירנצה (יש כמה; הציור עצמו נמצא בלובר, כמו הרבה דברים אחרים שהצרפתים לקחו מהאיטלקים – כולל המטבח שלהם). לפי מנהג קדום שעדיין נהוג היום באזור הכפרי של טורג'יאנו, ערב חג סנט ג'ורג' שחל ב- 23 באפריל, מדליקים המקומיים מדורות בכרמים ושורפים את הזרדים מגיזום גפן החורף.
על אודות יקב לונגארוטי
היקב מפורסם בעיקר בזכות ה- Rubesco שלו, שנחשב יין היסטורי באומבריה. מאז 1999, עם פטירתו של ג'ורג'יו לונגארוטי, החברה מנוהלת על ידי בתו קיארה לונגארוטי (מנכ"לית) וטרזה סבריני (מנהלת שיווק ותקשורת).
קיארה היא בעלת תואר חקלאי וההתמחות שלה היא בגידול גפנים. לטרזה תואר בחקלאות עם התמחות במכון לאנולוגיה של אוניברסיטת בורדו והייתה אחת האנולוגיות הראשונות באיטליה. לחברה יש שני יקבים – אחד, בו עשוי היין שלפנינו, בטורג'אנו, והשני במונטפלקו.
בסך הכול יש ללונגארוטי כ-2,500 דונם של כרמים בין טורג'אנו (2,300 דונם, הסמכת VIVA מאז 2018) ומונטפלקו (200 דונם, מעובד אורגני מאז 2010). הכרמים מנוהלים על פי עקרונות קיימות ומגוון ביולוגי וכן קידום זנים מקומיים המשולבים בזנים בינלאומיים כגון קברנה סוביניון, מרלו, שרדונה ופינו גריג'יו; זנים שהוכנסו לאומבריה על ידי ג'ורג'יו לונגארוטי כבר בשנות ה-60 וה-70. שני היקבים מייצרים בסך הכול 29 תוויות שונות, בממוצע של כ-2.5 מיליון בקבוקים בשנה. עיקר הייצור – 55% – מיועד לשוק המקומי, והשאר לייצוא.