מסעדת פריים שברמת החי"ל ערכה ניסוי מעניין: המסעדה הזמינה כמה כתבי יין, לטעום מהמנות שלה ולשדך להן כמה מיינות יקבי רמת הגולן והרי גליל. לא הייתי באירוע ולא טעמתי, אבל הנה הרשימה, למקרה שתרצו לבקר במסעדה או לפנטז על חיבור יינות אחרים
והנה הן המנות – כמה מהן הכנסתי עם תיאור קצר:
סלט שורשים – הוחלט בלי יין וזה מעניין, כי על פניו אפשר היה לחבר לו מוסקטו או משהו דומה: רצועות דקיקות של ירקות שורש ועלי בייבי בתיבול שמן שומשום סויה, צ'ילי מתוק ולמון גרס.
סלט עוף ומלפפונים – ברוט, גמלא השמורה

קרפצ'ו כבד אווז – גמלא ריזלינג 2012
שרימפס אדממה – גליל ויונייה, יקב הרי גליל 2012
שרימפס פופקורן – ירדן שרדונה 2011: חתיכות שרימפס ביוזו וטמפורה ברוטב ספייסי מיונז, מוגשים על סלט חסה ורוטב קיסר.
צונאמי טונה רול ומעטפת סלמון ולימון – גמלא סוביניון בלאן 2012: המנה מכילה ספייסי טונה, אספרגוס ומלפפון, במעטפת סלמון צרוב עם שבבי בטטה, טריאקי ומיונז יפני.
ניגירי כבד אווז – גמלא השמורה נביולו 2010
חרב קצבים – גמלא סירה : תערובת של בשרים שונים על שיפוד2010
הרעיון חביב, והשידוכים נראים – על הנייר לפחות – מתאימים למדי.