יין לבן, בציר 2011, של יקב כשר מספרד, במחיר של 39 ש"ח – שאפשר לשתות?!

אני מודה שאני מופתע. לא לעיתים קרובות אני רואה יינות לבנים זולים שמשווקים ארבע שנים אחרי הבציר שלהם. לא ברור לי מה הסיבה שחיכו כל כך הרבה עם היין הזה – אולי חלופי יבואנים או סיבה "לא ייננית" אחרת – אבל הוא בהחלט שתי.

ויניה אנסינה 2011 הוא בלנד של 60% סוביניון בלאן ו- 40% מוסקטל. נכון שבהרחה הראשונה הוא מעט מחומצן, אבל עדיין שומר על ארומות פירותיות וטעמים חביבים בהחלט. אפשר לשתות עם פיצה, מקורר היטב. הבנתי שמהסדרה יש גם יין אדום יבש ועוד רוזה.
יבואן: שעל רובין.
ולקומוניקט:
חברת ELVI WINES השייכת למויזס ואנה כהן, מגיעה לישראל, עם מגוון יינות כשרים מחבלי ארץ שונים בספרד; ריוחה, פריורט, מונטסנט ולה מאנצ'ה. מויזס כהן שנולד בקזבלנקה, עלה לישראל בגיל 17 ולמד הנדסת חקלאות בטכניון, בתום לימודיו עבר לקטלוניה והתמחה בגידול ופיתוח גפנים. במהלך השנים פיתח פטנט הבוחן את הלחץ המפעל על הגפן, בכך הפך להיות מומחה המייעץ למספר יקבים גדולים בספרד. ביחד עם אשתו אנה רכשו כרם עתיק של ענבי קריניאן וגרנאש בן 105 שנים, לו נתנו את השם קלוס מסורה (מסורת). מיקב זה הצליחו לייצר קריניאן מפואר ופורץ דרך שהצליח להשפיע על יקבים גדולים בעולם. מאז ממשיכה משפחת כהן לרכוש כרמים ברחבי ספרד ומתמקדת בזנים מקומיים אשר מדגישים את ההשפעות השונות של האזור והקרקע על הגפן. כך היינות הם בעלי אופי מיוחד המושפע מהאזור ממנו הגיעו.
היינות השונים המיובאים לארץ ע"י חברת ש.ע.ל רובין הם; יין הדגל של משפחת כהן – הקלוס מסורה שעשוי מ-40% ענבי קריניאן, 30% ענבי גרנאש ו-30% ענבי סירה מחבל מונטסנט. היינות הרנזה קריאנזה והרנזה SEMI קריאנזה העשויים 100% ענבי טמפרניו, מחבל ריוחה. היין אינויטה העשוי מענבי סובניון בלאן ופנסה בלאנקה, והיין EL26 אשר מכיל 35% ענבי גרנאש, 25% ענבי סירה, 20% ענבי מרלו ו-20% ענבי קברנה סוביניון, מחבל פריורט. היין אדר המכיל 37% קברנה סוביניון, 35% פטיט ורדו ו-28% סירה. סדרת היינות וינה הנסינה המציגים יין אדום יבש, לבן יבש ורוזה. והיין הייחודי – סנגריה המגיעים כולם מחבל לה מאנצ'ה.
את היינות ניתן לרכוש ברשתות השיווק וחנויות היין.
צילום בקבוק: מוטי פישביין.
צילום מויזס כהן – מאתר היקב (שבו אין אזכור ליין הזה…).