קלוֹסְטֶר אֶבֶּרְבַּך שטיינברגר ריסלינג

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

בקבוק יין אחד ממגוון היינות של היקב הגרמני הגדול – מהמודרניים ביותר באירופה – נחת על שולחני. 'חצי יבש', כתוב על התווית ואמנם, שמץ מתיקות יש בו. לא רע בכלל

לו הייתי ער לעניין, כבר הייתי מפרסם את הפוסט הזה לפני כמה ימים: ב- 29 באפריל, ליתר דיוק. זהו היום שבו חוגגים בעולם הקתולי את יומו של סיינט רוברט, אחד משלושת המייסדים של המסדר הציסטריאני. Robert of Molesme היה נזיר בן שמפן, שחיי הנזירות במזנזר אליו נשלח כאב המנזר לא נשאו חן בעיניו. המקומיים לא היו מספיק חסודים, וכך היה, שלאחר שפרש מאותו מנזר אילו נשלח במקור, הוא הלך וייסד מנזר אחד – ומסדר אחר. אחד המנזרים הראשונים שייסד, הראשון בגדה המזרחית של הריין, היה קלוסטר אברבך, מקורו של היין המדובר הפעם.

צילום ממרתפי היקב הגדול (Rebecca Kennison)
צילום ממרתפי היקב הגדול (Rebecca Kennison)

לא אלאה אתכם. היו עוד כמה אבני דרך שהמנזר הגדול מאוד הציב במהלכה של ההסטוריה. בין השאר

קלוסטר ארברבך קבינט ריזלינג 2011 (אתר היקב)
קלוסטר ארברבך קבינט ריזלינג 2011 (אתר היקב)

מדובר בנטיעות הראשונות של ריזלינג (המאה ה- 16) באזור ועוד כהנה וכהנה. במאה שעברה שימש אמנם פנים המנזר הגדול לצילומי הסרט "שם הוורד", אבל מה שחשוב לדעת הוא שבמנזר יקב גדול מאוד, ושלרשותו שטחי כרמים גדולים – כ- 1200 דונם. כיום (מאז 1945) הוא בבעלות מדינת הסה וחבר ב- VDP; איגוד היין האיכותי של גרמניה.

ה- קלוסטר אברבך שטיינברגר ריסלינג (או ריזלינג) 2011 הוא יין בדרגת קבינט. מדובר אמנם ביין מכרם יחידני, אבל שטיינברג הוא כרם לא קטן. מדובר במונופול של 790 דונם שרובו ריזלינג, כך שקשה להתרשם ממידת ה'כרם יחידני' כאן.

בכל מקרה, זהו יין טעים ביותר. הוא בעל מתקתקות קלילה ביותר ועוקצנות רבה יותר. פירותי, רענן מאוד ונעים. יש לו 'טינג' קל – אפילו מעט פאזי – ומנגד הוא ממלא יפה את הפה אפילו עם שמץ שמצה של שמנוניות קלילה.  זהו יין של 104 ש"ח. לא זול, אבל בהחלט שווה כל טיפה. 12% אלכוהול. אפשר ליישן אי אילו שנתיים-שלוש, אבל נבון הרבה יותר ליהנות ממנו עכשיו, לדעתי.