DO מבעבע ספרדי חדש: Corpinnat

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

הנה ברקזיט בנוסח ספרד. איגוד של תשעה יצרני קווה מפנדס הוכר כאזור יין מבעבע חדש בשם קורפינאט. היינות הראשונים תחת האזור הזה יתחילו להופיע בשוק החל באביב הקרוב

"המותג הקולקטיבי של האיחוד האירופי CORPINNAT של יינות  איכות מבעבעים" יופעל בשוק באביב הבא עם מכירת הבקבוקים הראשונים, הכוללים על התווית את החותם של המותג אשר מקבץ תשעה יקבים מפנדס:

Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Freixes, Júlia Bernat  וכן Mas Candí.

תשעה יקבים, אשר כיום מהווים את קורפינאט, ניסו במשך חודשים ארוכים להידבר עם יצרני הקאווה כדי למצוא נוסחה שתאפשר להם להישאר חלק מתוך DO CAVA, אבל ללא הועיל. החוקים והתקנות שעמדו בבסיס המניפסט שיצר את האפלסיון החדש מונע משלושת היצרנים הגדולים להיות חלק ממנו, למעשה, וגם מסיבה זו הדיונים בין הצדדים לא צלחו.

זו אינה פעם ראשונה שבה יצרנים קטנים יותר או פחות, מוטי-איכות, מנסים ליצור DO חדש, איכותי יותר מזה של קאווה בכללה. הניסיון האחרון היה ב- 2017, עם 'Paraje', וקודם לכן עם Classic Penedes, ב- 2013.

מה אומר האזור החדש?

ראשית השם: המילה Cor משמעותה 'לב' בקטלן, ואילו חלקו השני של השם – Pinnat – מקורק בשורש   Pinnae שהוא המקור לשם פנדס – מלטינית – pinna – סלעי.

בפרזנטציה שלהם, המגדלים מראים את סוגי הקרקעות באזור שלהם, והם מגדירים שכל הענבים חייבים להגיע משטח מוגדר (220,000 דונם) ולפחות 75% מהענבים חייבים להיות בבעלות היקב.

מחיר המינימום של ענבים שייקנו על ידי יקב ממגדל עצמאי יהיה לפחות 70 סנט-יורו לקילוגרם (כאשר המחירים באזור הם בערך 40 סנט לקילו).

כל הענבים חייבים להיות אורגניים – certified – והבציר חייב להיות ידני.

לגבי הזנים, 90% מתכולת היין חייבים להיות מענבים קלאסיים: שרל-לו, פרלאדה, מלבזיה, כאשר לא יותר מ- 10% יהיו שרדונה או פינו נואר או Trapet. לרוזה מותר להשתמש רק בגרנאצ'ה, מונסטרל, Sumoll ו- שרל-לו רוזאט.

כל הוויניפיקציה חייבת להיעשות ביקב והמינימום ליין על השמרים הוא 18 חודשים.