הנה רשימה של תשעה יינות לבנים שיתאימו, כל אחד בדרכו, למה שאני מאמין הוא חיכם של חובבי היין הישראלי. יש כאן יינות עדינים, כאלה שהם קצת טרופיים, מינרליים וכאלה שהם חצי יבשים או קצת יותר
לו היה בעולם הזה צדק, 'שבועות' היה חגם של מתקיני המזגנים והיצרנים שלהם, יותר מכל. אולי גם של חברת חשמל, שפרנסיה ופנסיונריה מחככים ידיהם בהנאה עכשיו, למראה המונים המתגלגלים להם קדימה והלאה, ומזינים את חשבונות החשמל.
אולי, אבל למעשה, זה חג של יינות לבנים.
אחת הדרכים שלי לנסות לבלום את החום הגדול, היא לקרר כמה שיותר בקבוקי יין לבן או רוזה, ולפתוח אותם ככל שניתן. החוכמה היא לשים במקרר שניים או שלושה בקבוקים, שכל אחד מהם יש לו אופי מעט שונה, והוא נאמן לו. מעין "יין לכל עת".
הנה הפעם כמה יינות לבנים מומלצים שחלקם מקורם ביקבים קטנים מאוד. למעוניינים ביינות מיקבים גדולים יותר, אני יכול להמליץ על הסוביניון בלאן של תבור, שהוא תמיד חביב, או על הפינו גרי ירדן של רמה"ג. איכשו, היין הזה מתברג לכל רשימת יין לשבועות.
יינות לבנים מומלצים לשבועות 2020
גוש עציון סוביניון בלאן האלון הבודד 2019
משפחת רוזנברג סוף סוף עשתה מהלך וויתרה על התוויות השחורות המדכאות, ועברה לתוויות לבנות. אלה אולי לא מקוריות במיוחד, אבל מה שמעניין יותר הוא היין: זהו סוביניון בלאן יפה מאוד, עם ארומות של מלון ופירות לבנים ואפילו משהו משל אותו שיח ענבי שועל שחתולים ביצעו בו את זממם. בקיצור – יין טוב. ההמלצה שלי היא לפתוח את היין לילה קודם או להעביר לדקנטר. עד כדי כך.
נטופה תל קאסר רוסאן 2017
מהשגרתי ביותר, לשגרתי הרבה פחות: מינרליות עם תיבול ופלפל שחור, פירות טרופיים ועוד. היקב עושה עבודה טובה בשנתיים שלוש האחרונות והיין הזה הוא דוגמא מצוינת.
להט לייכטר 2018
בלנד של רוסאן, גרנאש בלאן ומרסאן מהגליל העליון המערבי. יין מורכב, אבל מאוד מאוד עדין ומהודק, בדרכו. יש בו מינרליות טובה והוא דורש ריכוז. אפריטיף טוב, אבל לא ממש יין למסיבות, אלא יותר session wine.
אפק ריזרב שרדונה 2018
הענבים ליין הזה מגיעים מהר ברכה: הבציר די מוקדם, והתוצאה היא שרדונה מאוד חד ונקי – "קר" ממש, ולא ישראלי. ועם זאת, מי שאוהב שרדונה יאהב אותו מאוד. אם אתם מעדיפים שרדונה טרופי יותר, לכו על היין הרגיל, שהענבים שלו הם מגוש עציון. אני אמנם מייעץ ליקב, אבל בעיקר בשביל יין חינם ולחוח, אז זה בסדר.
סוסון ים Pure M 2018
היינות בסדרת היינות הזניים של יקב סוסון ים הם יינות שיש להם אופי קל יותר, בהרבה מקרים. אם אתם צריכים משהו שהוא "intro" לעשייה של זאב דוניה, לכו על יינות בסדרה הזו. ה- M הוא מוסקט יבש, שיש לו כל המאפיינים הארומתיים של הזן, אבל הוא יבש. יין קל, הרמוני, בעל סיומת בינונית, שנשתה בקלות רבה.
חמש אבנים DvsG לבן 2019
בלנד הרמוני מאוד של רוסאן ושנין בלאן מגבעת ישעיהו. עשייה מאוד יפה, נקיה, של ששון בן אהרון. זה אמנם יין לבן על הצד הקצת יותר טרופי ופחות "ירוק" או חד, אבל הוא עדיין יתאים לחום, בעיקר לארוחת ערב.
כרם שבו, "גרשון" 2015
סוביניון בלאן בן חמש ומשהו שנים? כן. ומצוין. זה יין שקשה למצוא, לא רק בגלל שבעל הבית אוהב לשתות אותו בעצמו, אלא שיש לו חברים שאוהבים לשתות אותו בעצמם. שימו יד על בקבוק כזה ואל תרפו: שכבות של זמן, שעוטפות הרהורים של פרי. (מחווה לפלדשטיין). בציר נוכחי, אגב, הוא 2016.
יקב שדות גרנאש בלאן וקולומבאר 2019
הענבים מגיעים מאחד המקומות הבלתי אפשריים ביותר לגדל יין: עמק יזרעאל. עם זאת, הבלנד עובד מאוד יפה ונותן יין שיש בו ארמותיות יפה ופירותיות מהנה למדי. לקרר היטב, לתת זמן בכוס ולהינות.
כישור כרם יסף ריזלינג חצי מתוק 2018
היין נקרא "חצי מתוק" בגלל התקן, אני מניח (בהתאמה לתכולת הסוכר), אבל נטעם כמעט אוף דריי: הרבה פרי וארומות אופייניות, פרחוניות. 9.5% אלכוהול בלבד, מה שהופך אותו לקנדידט מצוין לארוחת צוהריים תאילנדית-תל אביבית אופיינית; קצת מתובלת ומאוד חמה. גם היין היבש טוב, כך שאם אתם מתבלבלים בתוויות (ששתיהן נראות אותו דבר בדיוק), לא קרה כלום.