הניסיון של כולנו מראה, שכמעט בכל ארוחה יש שאריות של יין בבקבוק. לא חייבים לשתות הכול: אפשר להשאיר חלק ליום המחרת אפשר לבשל עם יין ואפשר גם להקפיא. הנה כמה רעיונות ואפילו טיפים לבישול עם יין
שאריות יין – חצי כוס שנשארת בבקבוק ואף אחד לא שתה – לא חייבים לגמור. אפשר לעשות איתן לפחות את הדברים הבאים:
לפקוק חזרה את הבקבוק שמכיל שאריות יין
כן. אפשר להחזיר את הפקק לבקבוק, להניח במקרר ולשתות ביום למחרת. אם אתם אוהבים את הרעיון של פקקי הוואקום (אני פחות) – לכו על זה.
רוב היינות מחזיקים מעמד לפחות יום או יומיים במקרר, גם אם הבקבוק מלא ברובו באוויר, ולא ביין.
להפוך את שאריות יין לחומץ בן יין
אלתרו "פקק נושם" מצמר גפן או מפית נייר שכדררתם, והניחו ליין להתחמצן בכוונה. את הבקובק הראשון הפכו לבקבוק המאסטר, שאליו תוסיפו שאריות מבקבוקים אחרים.
אפשר ליצור חומץ בן יין לבן או אדום, או לשלב – זה ממש לא משנה.
- רצוי שהבקבוק יעמוד במקום מוצל יחסית – חלון צפוני, למשל – ואפשר להשאיר אותו למשך שנים.
- חומץ בן יין יכול לשמש לסלט, למרק בצל, לבשר עוף או בשר אחר ועוד.
ליצור משאריות יין קוביות קרח מדהימות
קחו מגש של קוביות קרח וצקו לתוכו את השאריות – עם או בלי תוספת של מים.
קוביות הקרח האלה (במיוחד אם לא דיללתם אותן) יכולות לשמש לתיבול רטבים או כמיקסר לכוס סודה או מים קרים. אפילו לתה קר!
לבשל עם שאריות יין אדום
יין אדום הוא רכיב מצוין בכל תבשיל ארוך של בשר אדום והוא טוב מאוד לשימוש במרינדות שונות. אפשר לרכז את השאריות במחבת, לקרר ולהקפיא בקוביות, ולהשתמש ביין גם בצורה זו.
כמה כפות של יין אדום יחוללו פלאים במרק בצל, מרק עוף או ירקות – תתקבל תחושה של מרק 'בשרי' יותר.
יין אדום שנשאר ולא החמיץ יהיה טוב גם לאידוי פירות כמו אגסים או חבושים!
יין אדום ועגבניות מסתדרים יפה – חישבו על רוטב בולונז למשל. אפשר להשתמש באותן קוביות קרח מרוכזות (או שלא) שהכינותם מראש.
לבשל עם שאריות יין לבן
הקפיאו את היין והשתמשו בקוביות הקרח הללו בבישול דגים בעלי בשר לבן, עדין: קוד, הליבוט או סול. באופן דומה אפשר להשתמש לאידוי או בישול מולים ופירות ים וכל סוג של בשר לבן עדין אחר. כן, גם בשר לבן "לבן", כזה של כבש נורווגי או בקר נמוך.
סוג תבשיל נוסף שמאוד אוהב יין לבן הוא פאייה, ותבשילי אורז אחרים, בכלל: קצת לימון, תימין (קורנית) ושום במידה שלא תהיה בלתי סוציאלית מדי, יעשו את העבודה.
בהצלחה!