ישרקו החלה לייבא לישראל את יינות אלאן ג'וֹם: משפחה שעוסקת בגידול יין בחלקו הצפוני של שטונף דו-פאפ מאז שנת 1826. בפורטפוליו יש ארבעה יינות – בטווח מחיר רחב מאוד
משפחת ג'ום עוסקת בייצור יין מזה דורות רבים, והיום היא מנהלת את כל הכורמות וייצור היין עצמו בדגש על קיימות ו"כבוד לסביבה". מבחינת סגנון היין, מטרת המשפחה כיום היא ייצור יינות עזי-טעם, עשירים ומורכבים, המשקפים ומגלמים את הטרואר של עמק הרון לכל אורכו.
בתנאים טובים, אומרים אנשי היקב, היינות האדומים שלהם יטעמו באופן מושלם לאחר שלוש שנים בבקבוק, כאשר יינות כרמים יחידניים, ויינות "Les Origines" ו- "Vieilles Vignes" (גפנים בוגרות) יוכלו להתיישן גם 30 ו- 40 שנים.
אלאן ג'ום: קיימות, כורמות ועשיית היין
בעוד כל הכרמים מעובדים בשיטות קיימות ידידותית לסביבה, חלק גדול מהכרמים של הבית הוא גם אורגני ומאושר על ידי ארגונים כגון EcoCert ואחרים: עיבוד הכרם נעשה בשיטות ידניות או חריש מכאני קל, ריסוסים נעשים בהתאם לשיטות האורגניות, וכו'. כדי לשמור על איכות הפרי, נעשה דילול ירוק והבציר עצמו ידני וברור האשכולות נעשה כבר בכרם.
לרוב, כל זן ענבים נבצר בבציר ידני ומותסס בנפרד. היינות האדומים מיושנים מתחת לאדמה במרתפים, בטמפרטורה מבוקרת של 15 מעלות צלזיוס למשך 14 חודשים.
לגרנאש משתמשים במכלי בטון עבים על מנת לשמר את הניחוחות העדינים ואת כוח הפרי. סירה ומורבדר מיושנים בחביות עץ אלון צרפתי כדי לרכך את המבנה הטאני ולהעצים את ארומות הפירות השחורים ואת הפיניש המתובל שלהם. זני הענבים הלבנים בהם משתמשים ביקב הם קליירט, רוסאן וויוניה.
יינות אלאן ג'ום בישראל
ארבעה יינות אדומים ברשימה:
אלאן ג'ום גראנד ונור ריזרב 2017
מחיר לצרכן של 49 ש"ח, וקשה מאוד לפספס כאן: בלנד של גרנאש נואר, סירה, סנסו ומורבדר, שעובר התבגרות של שנה בלבד, ומיועד לשתיה כמעט יום-יומית. הרבה פירות יער, פה עוצמתי שעשוי להרשים כל אחד והרבה פלפל שחור בסיומת. (89) לקרר טיפה יותר מהרגיל.
אלאן ג'ום גראנד גאריג וקראס 2017
גרנאש נואר, סירה, סנסו מבוגר ומורבדר, שיוצרים כאן יין באמת מושלם, במחיר שלו (95 ש"ח מחיר מומלץ לצרכן): פרי מתובל בנימות עשבי תיבול ירוקים, פירות סגולים ושזיפים והכול על רקע מאוד עדין של עץ. היקב נותן חלון שתייה של שנה עד שבע שנים מהבציר, אבל הוא יכול למשוך גם יותר מזה. (92) 2020-2025
אלאן ג'ום טראס דה מונמיריי 2017
“Terrasses de Montmirail”: איך אפשר לשתות את היין הזה בלי לחייך? היין עשה לי טוב בגלל היין, אבל גם בגלל השם: הוא מיד הזכיר לי את האחד והיחיד, Godefroy Amaury de Malefète, comte de Montmirail, d'Apremont et de Papincourt, dit « le Hardi », capitaine de Louis VI le Gros, האיש והאגדה. אכן כן: אם עדיין לא ראיתם את Les Visiteurs, אתם חייבים את זה לעצמכם.
היין? היין מצוין. זהו ג'יגונדס שגרנאש שולט בו ביד רמה. הוא מלא פרי שחור, מאוד עוצמתי, ועדיין מאוד הרמוני ואלגנטי. ליין יש פיניש מצוין, קצת מינרלי עם נגיעות של ארומות ירוקות. מה שמאוד אהבתי בו זה את אותו חלק קצת פאנקי, שחסר לעיתים קרובות ביינות שרוצים להיות "מושלמים". (90) 125 ש"ח 2020-2027
אלאן ג'ום דומיין גראנד ונור, לה אוריז’ין 2017
שאטונף דו-פאפ, גרנאש נואר, סירה ומורבדר: ליין מורכבות מעולה וגוף משיי וטוב. הרבה פרי אדום כהה ושחור על רקע אופייני של עשבי תיבול ופלפל שחור. הסיומת אניסטית, טובה מאוד. זהו יין פנטסטי לבשר אדום "של ממש", כזה שיש בו טעמים של בשר, ומוגש עם תימין ורוזמרין, אחרי שעות ארוכות בתנור. (93) 225 ש"ח. 2022-2030 (היצרן ממליץ לשתות את היין כחמש שנים אחרי הבציר, כאשר הוא יחסית צעיר.)