שאטו רובין יין רוזה

'צור סוכנויות' מציעה סדרה שלמה של יינות רוזה כשרים מפרובאנס, כולם משל יצרן בשם 'שאטו רובין' (Roubine) שניים מהם לפחות התגלו כנעימים מאוד וקלים לשתייה.

שאטו רובין לה וי אן רוז 2023

עשוי גרנאש, סנסו, רול, טיבורן (ענב מאוד היסטורי באזור), וסירה.

'צור' טוענים שהיצרן הוא מוותיקי היצרנים בצרפת בכלל, ושייצור היין במקום החל עוד במאה – 14. הכרמים נטועים ב- 13 זנים שונים. המקום שוכן על דרך עתיקה – רומית – שעברה אפילו באחד הכרמים. השאטו עצמו החליף ידיים רבות מאז המאה ה- 14, עד שבמאה ה- 20 חזר לידי משפחת הדוכסים דה רואן קבוט, וממנה למשפחת Ott וממנה לבעלים הנוכחית – ולרי רוסל; אשת עסקים מסן טרופז, שמקדמת בין השאר יקבים שמנוהלים או נמצאים בבעלות של נשים (חבל שלא מקדמת אתרים באנגלית, אבל ניחא).

היין עצמו מאוד נחמד, בעל חומציות טובה ופרחוניות מרעננת. ראיתי שמחירו הוא פחות או יותר 100 ש"ח. הבקבוק מאוד 'מתנה'.

שאטו רובין 'R' 2023

חומציות מעט גבוהה יותר – בלנד של סנסו, גרנאש, רול וסירה – בבקבוק קצת פחות 'מהודר'. אותו אופי, פחות או יותר: רענן, פרחים עדינים ופרי קיץ. שני היינות עשויים לטעם הפרובנסאלי הקליל יותר, ויתאימו לא רק בתור אפריטיף, אלא גם לאוכל אצבעות, דגים מטוגנים ופירות ים (כשרים, אם אפשר).  אם אתם מחובבי העגבניות הממולאות בפרורי לחם ועשבי תיבול – ויכולים להרשות לעצמכם עגבניות – זה יכול להיות נחמד.

צילום: רשתות חברתיות; 27א.

 

אלמונית מתאבדת ומשאירה אחריה סודות על אונס וניצול, שקרים וכפרה שבהם שיתפה רק איש אחד, חבר לרגע. עם שובה של בתה הבכורה משנת התנדבות בחו"ל הוא רואה כיצד למרות הכול, הם מסרבים להרפות.
רומן חדש!
קח אותי לשם, שגיא