ברבדו שרדונה 2019

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

יקב ברבדו משיק את שרדונה מבציר 2019 שלו: יין מכרם יחסית בוגר בסביבות היקב, בכרמי יוסף

ברבדו שרדונה 2019
ברבדו שרדונה 2019 (אורן גרון, צילום)

השרדונה של יקב ברבדו הוא אחד מהלהיטים של היקב ואחד מהיינות הראשונים שהוא עשה. הפרי, מקורו בכרם יחסית ותיק (נטיעת 2002) בסביבות היקב עצמו, בכרמי יוסף. ועם זאת שהכרם ותיק – היין, אולי קצת במפתיע – צעיר.

צעיר, כוונתי בציר 2019. בהרבה יקבים, פרי מכרמים ותיקים הולך ליינות יותר "מכובדים", עם לפחות שנה נוספת של שהיה ביקב; אולי הכרם עצמו נגוע ולא יכול לייצר יין טוב יותר? מיד נראה.

כך או אחרת, התירוש תוסס במכלי נירוסטה בתסיסה איטית. לאחר חודש – לפני תום התסיסה כולה – חלק הארי של היין עובר לחביות, לשלושה חודשים על המשקעים. בסופו של דבר היין מאוחד ומבוקבק.

שרדונה ברבדו 2019

היין העל ארומות נעימות מאוד של פרי, יותר על הצד הטרופי, עם קצת אשכוליות. יש ריחות של עץ, בהחלט, אבל אחרי לילה תחת אוויר, אלה מתפוגגים, ומשאירים בעיקר פרי טרי יותר וארומתי.

הפה בעל נוכחות, כאשר החומציות נשמרת היטב. זהו שרדונה טוב, קצת קצר אך בעל חומציות טובה. יש לקרר ל- 12 מעלות לפחות. (89) 2022-2020
80 ש"ח; כשר.

ברבדו באתר 'המרקקה היומית'