שני יינות שרדונה חדשים הושקו באירוע היין של "היכל היין" 2019: קצרין שרדונה 2018 ושרדונה כרם אודם 2018. בשני היינות יש שינויים מרעננים בסגנון
אירוע 'היכל היין' 2019 שימש השנה להצגת שני יינות כרם יחידני חדשים של יקב רמת הגולן – כרם אלוני הבשן – ושל שני יינות שרדונה ותיקים, מבציר חדש – 2018.
ויקטור שונפלד, היינן הראשי של היקב, דיבר על שינוי תפיסה, או לפחות שינוי עשייה, בייצור היין: פחות תסיסה מלולקטית בקצרין וב'אודם', פחות עץ (אולי הוא לא אמר, אבל זה מורגש) ופחות בטונאז'. הרעיון, הוא אמר, הוא לתת ליינות יותר רעננות. את יינות בציר 2017 סקרתי במקום אחר (טעימת השרדונה הגדולה בשנה שעברה). בציר 2017 של כרם אורגני אודם נראה היה קצת יותר "עצי" ממה שזכרתי את היינות שקדמו לו, אבל היה הרבה מהמשותף בין היינות ההם (17) ליינות הנוכחיים. חבל דווקא שלא הייתה הזדמנות להשוות, כי מקצת ממה שיש לי לומר על היין נוגע דווקא לעתיד שלו.
רמת הגולן שרדונה כרם אודם וקצרין שרדונה 2018
שרדונה כרם אורגני אודם 2018
אף טוב, 'מסורתי' ליין הזה, עם הבשלות הטרופית שלו, שמלווה בהדרים וקצת פירות מיובשים. כאן אפשר לראות שהעץ – שהוא חלק מסגנון היין – משתלב כבר באופן שמהווה שינוי. הפה מצוין, עם מבנה וחומציות טובים. (88)
קצרין שרדונה 2018
רק מחצית מהיין עברה תסיסה מלולקטית (בעבר מדובר היה באחוזים גבוהים הרבה יותר – אני לא בטוח אם הכול או משהו כמו 70%). התחושה היא של אף סגור יותר מזה של האודם. הפה טוב, חומצי ובעל רעננות יפה של פרי. הסיומת ארוכה וטובה. התחושה הכללית היא שהיין אגרסיבי למדי, וכרגע משאיר את הפה יבש מאוד, מתובל, עם הרבה 'קשיות'. תחושה דומה של 'בעטנות' הייתה לנו בטעימה של 2017, בשנה שעברה. בכל אופן, שרדונה לטווח ארוך (2025~) עם האופי המוכר של השרדונה הגבוהים של רמה"ג. (90)