שני יינות שנין בלאן מוצלחים מאוד מהלואר, ביבוא חברת "הכרם"
מרק ברדיף הוא יקב ותיק, שנוסד לקראת סוף המאה ה- 19, בשינון שבחבל הלואר. כיום נמצא היקב בבעלות ברון דה לדוסט, שקנה אותו בשנת 1980. מלבד שניים או שלושה יינות משינון, בית ברדיף מייצר מספר מצומצם של יינות נוספים, ביניהם הווברה הקלאסי של הבית, יין קינוח שאותו מייצרים רק בשנים מסוימות ושני יינות נוספים, אותם טעמתי לאחרונה.
Brut Extrême Réserve Privée Vouvray
זהו מבעבע NV מאזור עמק הלואר הוא עשוי בשיטה המסורתית, ומכיל כ- 10% יינות רזרבה (השאר הם יינות צעירים יותר; הערכה שלי משנתיים לאחור). היין עשוי משנין בלאן. הוא בעל צבע יפה – זהב לבן, מבריק – ומוס מאוד נעים, כמו של שמפניה צעירה טובה.
האף עשיר בריחות של שמרים, תפוחים ירוקים והדרים – הרבה תפוזים, למשל – עם חמצון טוב מאוד וקצת פלפל לבן בסיומת. הפה כאמור נעים, וממשיך יפה מאוד את האף.
היין אינו לגמרי יבש – אין דרוג שכזה (ברוט אקסטרים), ונראה שיש ביין מעט סוכר (2 גרם או משהו דוסאז'). בסופו של דבר, המתיקות הזו היא בדיוק מה שצריך כדי להשלים את הטעמים הירקרקים, הצעירים יחסית.
יש לשתות קר, אבל לא קר מאוד – סביבות שמונה – 10 מעלות. זהו מלווה טוב מאוד לדג בשמנת, מאכלי פסטה עם פסטו, גבינות עיזים ועוד. מחיר משוער – כ- 115 ש"ח.

Marc Bredif Réserve Privée Vigne Blanche Vouvray 2018
מיוצר ומגיע לישראל בכמויות קטנות בלבד. גם זה מן הסתם שנין בלאן ומקורו בגפנים בנות 25 – 30 שנים. התירוש עובר תסיסה של 3 חודשים בטמפרטורה מבוקרת כולל מלולקטית. התיישנות של 2/3 במכלי עץ גדולים על המשקעים העדינים ו-1/3 בחביות, למשך כשנה וחצי.
בפתיחה היין היה די קיצוני – אפילו חריף, בפאלט. יום לאחר מכן הוא נרגע ונחשף הרבה יותר עגול, עם נגיעת מינרליות על רקע של תפוחים. יש בו קרמיות טובה, אבל הוא לא חמאתי, אלא מאוזן מאוד ושומר על רעננות מקסימה.
יין מצוין לאוכל, טוב מאוד גם כאפריטיף אם רוצים, רק לא להגיש קר מדי. מחיר משוער – כ- 180 ש"ח.