שמפניה לסופשנה: המלצות

הרשימה צנועה השנה, בעיקר ברוח התקופה, עד כמה שאפשר להיות צנוע בכל מה שקשור בשמפניה

 בישראל, אומר עידן בבלי מי.ד. עסקים, שותים משהו כמו 60,000 בקבוקי שמפניה בשנה. כחמישים אחוזים מכל זה הוא יבוא שלהם. השוו את זה לכמויות הלמברוסקווה, שנאמדות ביותר ממילון בקבוקים, וקיבלתם מושג על הפרופורציות: מבעבע זה סבבה, אבל מקסימום ב- 40 ש"ח. או 400, תלוי איפה אתם מזמינים את הבקבוק שלכם.

כי בעוד שבקבוק שמפניה (אמיתית, מצרפת וכל זה), עשוי לעלות לכם אפילו פחות מ- 200 ש"ח, הרי שאם תזמינו בקבוק במועדון, אתם עלולים למצוא את עצמכם משלמים כמעט 900 ש"ח לבקבוק מואט, כשמועדונים זולים מוכרים אותו ב- 700 שקלים.

שמפניה דובל לרואה בציר 1999 צילום: יחצ
שמפניה דובל לרואה בציר 1999 צילום: יחצ

למרות הירידה במחירים, עדיין מחיר המשקה בכוסות מכעיס: 52 ועד 80 ש"ח לכוס שמפניה NV? ולא מדובר בכוס 'גדולה' במיוחד, אלא כוס פלוט, בנפח של עד 125 מ"ל. מחיר של 80 שקלים משקף שווי בקבוק של 480 ש"ח. כפול ויותר ממה שהוא עולה למסעדה. דוד ויוסף, אגב, בירמיהו 2, מוכרים כוס שמפניה ב- 42 ש"ח. סביר לחלוטין.

מה שעוד חדש הוא שתי הצעות מעניינות ששני יבואני השמפניה מבתי LVMH מציעים:

י.ד. עסקים מוכנים למשל לבוא לחתונה שלכם, להביא איתם בר ממותג של מואט, עם תאורה, כוסות והכל, ולהציב אותו שם. הם יתפעלו את הבר וימזגו בשמחה לאורחים. מה שעוד הם מציעים – הכל במסגרת פעילות לקידום המשקה בכלל – הם ערבי שמפניה בחנויות שונות: תמורת כ- 220 ש"ח לאדם תקבלו טעימות לא רק מהנון וינטאג', אלא גם משמפניות רוזה ווינטג'ים. צריך לעקוב אחרי פרסומי החנויות, אבל הערבים האלה כוללים גם כיבוד, ובהתחשב במחירי המשקה בכוסות – זה דיל לא רע בכלל.

צרפת ישראל מציעים גם הם חידוש: ערבי שמפניה ואויסטרים.

אם המחאה החברתית שולחת אתכם לחגוג בבית, השנה, אתם יכולים ליהנות מהאירועים האלה, שמיועדים לעד 45 אנשים. שף אור גינסברג יגיש לכם אויסטרים טריים (מבית מול ים) וילווה אותם בשמפניה וו קליקו.

השירות כולל שף פרטי, אוייסטרים ושמפנייה צוננת וכוסות, ואפשר להזמין גם קרוסטיני, למקרה שיש מישהו שלא ממש מעריך את היצורים הימיים. (פרטים לילך –  054.3005946 lilach@fiw.co.il). אחרי שאמרתי את זה, אזכיר שצרפת ישראל מציעים גם שלל אביזרים ומגוון תיקים, שמפניירות ומריעין בישין אחרים, שיכולים להיות תשורה חביבה לראש השנה האזרחית.

 ויין, יש?

בשפע. כמה שאתם רוצים. בסיפא יש המלצה על שני יינות מבית שלא זכה לקידום רב בארץ: דובל לרואה. בית שבשנות ה- 90 של המאה הקודמת זכה לשינוי תדמית כללי, כאשר לקחה אותו לידיה אלמנתו של מי שניהל את הבית עד מותו. קרול דובל-לרואה לקחה את העניינים לידיים, ובמקום לייצר שמפניה עבור כל מיני 'אחרים' החליטה לשפר איכות ולהתמקד בבית שלה. התוצאות לא אחרו לבוא. היבואן הוא אשר חסון, איסלה ווין בע"מ, ואפשר למצוא את היינות בחנויות שונות, כולל כל רשת ווין אנד מור, וין דיפו רמת החי"ל, פורטו וינו בנמל ספיישל ריזרב בחיפה בית המשקאות של שחר בירושלים ובמקומות נוספים. שמות של יבואנים אחרים רשומים ליד שמות השמפניה.

הרשימה שלי כוללת, לאו דווקא בסדר הגיוני כלשהו, אלא פשוט מה שנהניתי לשתות השנה:

  1. מואט גראנד וינטג' רוזה 2003 – הבציר אולי לא גדול, אבל ליין הזה יש יופי של פרי והוא רוזה עשיר ומפתיע, מבית כל כך גדול.  (י.ד. עסקים)

    שמפניה מרגן ספיישל קלאב. תמיד תמורה מצוינת, היינות האלה. צילום: יחצ
    שמפניה מרגן ספיישל קלאב. תמיד תמורה מצוינת, היינות האלה. צילום: יחצ
  2. פומרי גראנד קרו 2004: השנה קצת שנויה במחלוקת, אבל תנו ליין הזה צ'אנס: מאוד 'לחמי' ופומרי בציר היא תמיד סוג של 'יין מפתיע'. (הסקוטית)
  3. דום פריניון 2002 – יין שהוא וואו. אחד מהבצירים הגדולים של שמפן בעשורים האחרונים, ודום פריניון מוציאים פה שמפניה נפלאה. היין צעיר עכשיו – שימו לב. (י.ד. עסקים)
  4. אם אתם לא יכולים להשקיע סכום גדול של כסף, אזי ב- 330 ש"ח תוכלו ליהנות מ-  Special Club 2002 של Margaine. (אלדד לוי/בוטיק דה שמפן)
  5. רוינר (או רינאר – Ruinart) – בלאן דה בלאן. יופי של יין, שאני שמח לטעום ממנו, שנה אחר שנה. הרוזה יקר ב- 100 ש,ח בערך, אבל הוא יין משובח באמת. רוזה מעולה. (צרפת ישראל)
  6. עוד בלאן דה בלאן, מביתו של מסייה גסטון שיקה Chiquet: Blanc de Blancs d'Ay Grand Cru NV. יין אלגנטי, מאוד אופייני לטרואר – Ay. (אלדד לוי/בוטיק דה שמפן)
  7. לואי רודרר ברוט פרמייר: הרבה טעמי שקדים יש לשמפניה הזאת, שהיא מדוייקת וחביבה ביותר, ואפילו יותר מזה. מאוד מהנה. (שקד דרך היין)
  8. דובל לרואה: לפני כמה שנים כתבתי על בציר 1996 (Femme) של הבית. טעמתי אותו שוב ממש עכשיו והוא נהדר. היות ולא ממש יש ממנו, הרי שאני מציע לכם את בלאנק דה שרדונה מליסימה בציר 1999, שהוא חד וממוקד וממש תענוג. (איסלה ווין בע"מ)
  9. דובל לרואה פרמייר קרו: יין טוב מאוד, רך, כמעט הרך ביותר בכל הרשימה הזאת, ובוודאי הרך ביותר מכל אלה של דובל לרואה. חד, חלק מאוד ועדין – יין מעולה. (איסלה ווין בע"מ)
  10. אני משאיר לכם. המלצות אישיות, טענות ומענות – כרגיל – אפשר גם במייל, רצוי בתגובות כאן.