שלושה קוקטיילים קלים להכנה ורעננים, ממש לחודשי הקיץ, בהגשת 'הסקוטית'
סנגריה לבנה קרה
מרכיבים:
- 1 בקבוק סרטורי לאב סטורי פינו גריג'יו
- 75 מ"ל בוטגה לימונצ'ינו
- 25 מ"ל ברנקה מנטה
- 1 אפרסק או נקטרינה פרוס
- 1 תפוח עץ ירוק פרוס
- 1 לימון צהוב חתוך לרבעים
- 100 מ"ל סודה
- צרור גבעולי נענע מחוברים יחד
אופן ההכנה: מוזגים לקנקן את המרכיבים לפי הסדר ומוסיפים את פרוסות הפירות, מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. לפני ההגשה מוסיפים את הסודה, קרח וצרור גבעולי נענע לקישוט ומערבבים היטב.
בריני – Berryni
מרכיבים:
- 40 מ"ל ליקר XUXU
- 100 מ"ל סרטורי פרוסקו לסגירה
אופן ההכנה: מוזגים את המרכיבים לפי הסדר לכוס שמפניה (פלוט) ומקשטים עם פרוסת תות או טוויסט לימון מעל. (אפשר להכפיל כמויות)
האנקי פאנקי – Hanky Panky
מרכיבים:
- 40 מ"ל אנטיקה פורמולה
- 40 מ"ל ברוקר'ס ג'ין
- 10 מ"ל פרנט ברנקה
אופן ההכנה: מוזגים את כל המרכיבים לפי הסדר לכוס ערבוב, ממלאים בקרח ומערבבים מספר שניות. מוזגים את הקוקטייל ללא הקרח (תוך סינון) לכוס הקוקטייל ומקשטים בקליפת תפוז מסולסלת.
צילום: יחצ