שרדונה של דלתון ושרדונה של קסטל, לצד הפרנק הלבן של טוליפ. אקלקטית קמעא, אז מה?
העיקר שהיינות יתאימו לחג, לא?
וויט פרנק של טוליפ 2012 היה ונשאר ילד חורג בנוף היינות הישראליים. זהו בלנד של 'בלאש' שעשוי מקברנה פרנק (65%) ויין לבן שעשוי מסוביניון בלאן. הבקבוק צורת בקבוק יין גרמני, וגם הוא לא שגרתי בנוף היינות הישראלי. איך היין? בשנה השלישית שלו – אם אינני טועה – ניכרת כבר יד מיומנת בעשייתו. הוא מדויק ולא מתוק מדי, עסיסי מאוד ונעים, עם הרבה ארומות של פרחים. אם אתם מחפשים תשובה מתקתקה שתעלה חיוך על פניהם של הכל – זה יין שיעשה את העבודה. 12.5% אלכוהול, 79 ש"ח. למנות ראשונות מתובלות וגם כקינוח. להגיש סופר-קר.
שרדונה דלתון 2012 (סדרת "D")הענבים מגיעים מכרם בסביבות כפר תבור, שזו לו שנה ראשונה לבציר. יין חביב ביותר, ארומתי וקל. מי שאוהבים שרדונה 'יבש', נטול עץ ורענן ימצאו כאן את מבוקשם, אבל היין יתאים גם למי שלא אוהבים יינות פריכים מדי. לא מאוד טרופי, אלא להפך – על צד התפוח הירוק. ב- 54 ש"ח לצרכן אתם מקבלים כאן יין טוב, שיתאים לגבינות עיזים וגם לגבינות טיפה חריפות.
קסטל שרדונה C , בציר 2011
היד של אלי בן-זקן מורגשת היטב ביין הזה: מאוד מסורתי, עם די הרבה עץ. יש בו משהו קצת חמאתי – אדמתי, אבל מלבד הפה המלא והעגול, הוא נותן גם הרגשת רעננות של יין צעיר. עדיין בתחילת הדרך ולמרות זאת, ישתלב היטב בארוחת חג חגיגית במיוחד. כ- 140 ש"ח בחנויות היין. להתאים למנות דג אסיאתיות ובשום פנים ואופן לא להעמיס עליו רטבי חמאה או שמנת, עכשיו.