שני משקאות חדשים מתוצרת יקב בקיבוץ געתון, בגליל
יקב שיכר הכפר, בקיבוץ געתון, מייצר כ- 13,000 בקבוקי ליקרים שונים (11) שעשויים כשיכרים: מפירות ולא מתמציות, בהתססת הפרי עצמו, ובתוספת אלכוהול וסוכר בסיום התהליך. למרות התסיסה הטבעית, שמשמשת בסיס למשקה, זהו לא יין פירות או שיכר, אלא ליקר.
משלל המגוון טעמתי שני ליקרים כאלה: האחד הוא שיכר ליצ'י והשני – שיכר פסיפלורה.
ליקר הליצ'י ארומתי מאוד. כבר בפתיחת הבקבוק מרגישים בריחות אופייניים מאוד של הפרי, נקיים וללא תחושה של מלאכותיות כלשהי. בפה המשקה כבד, מתוק מאוד ונישא על גב של כהל די מודגש. אם מקררים אותו, התחושה הזו נעלמת ומתקבל משקה נעים – על הצד המתוק.
ליקר הפסיפלורה (16.9%) גם הוא די ארומתי, אבל החמיצות שלו גבוהה מאוד וכמעט תוקפנית מדי, ולא מאוזנת היטב עם הסוכר. לצערי הוא די חד מימדי.
האריזה מעניינת, בבקבוקים דמויי אלמביק. התוויות קטנות, לא ברור מה קדימה ומה אחור וקשה לקרוא את הכתוב עליהן, אבל זו צרה חולה של מרבית יצרני המשקאות הארץ, אז מי אני שאלין דווקא על אלה.
היקב נמצא כאמור בקיבוץ געתון, בגליל המערבי, בבעלות פרטית של דב ברב, חבר קיבוץ לשעבר שכיום מתגורר במושב חוסן, וקנה את היקב לפנסייתו. "ביקב מרכז מבקרים והוא מארח קבוצות ופרטיים בתיאום מראש על כוסית שיכר פירות, הדרכה וסרט על תהליך הייצור, וכמובן סיור חופשי שמאפשר מבט מקרוב על כל התהליך. "
קוקטיילים קייצים באדיבות יקב שיכר הכפר בקיבוץ געתון והברמן והבעלים סופיאן דאהר מקטאלן בר
קוקטייל "פאשן" עם שיכר פסיפלורה
מרכיבים:
40 מ"ל וודקה
40 מ"ל שיכר פסיפלורה משיכר הכפר
40 מ"ל מיץ תפוזים
40 מ"ל מיץ חמוציות
אופן ההכנה:
למזוג את כל המרכיבים לכוס גבוהה מלאה בקרח, ולרוקן תכולת פרי פסיפלורה לתוכה.
קוקטייל "פינק איילנד" עם שיכר ליצ'י
מרכיבים:
45 מ"ל ג'ין ביפיטר
30 מ"ל שיכר ליצ'י משיכר הכפר
30 מ"ל מיץ אשכולית אדומה
אופן ההכנה:
למזוג את המרכיבים לשייקר, לנער היטב ולמזוג לכוס מרטיני. לקשט בליצ'י טרי.
צילומים: משקאות – דייויד סוייפר. קוקטיילים: יפית בשבקין
יקב שיכר הכפר, קיבוץ געתון, טל':04-9859873