יקב שורק מציע למכירה עתידית את המרלו כרם יוסף 2011. איך היין?
קנייה עתידית של יין היא עניין עדין ודי בעייתי: השינויים שיין עובר בחבית, בבקבוק ולאחר זמן בבקבוק הם גדולים, ולעיתים היין ה'גמור' – אם בכלל יש דבר כזה – שונה מאוד ממה שיש בחבית.
יקב שורק מציע עכשיו לקהל את "כרם יוסף" מרלו 2011 – יין שיהיה מוכן רק בשנה הבאה, כאשר הקברנה סוביניון 2010 יוצא עכשיו לשוק, ממש בימים אלה.
בטעימת חביות השבוע, המרלו הזה – 2011 – מרשים ומעודד מאוד. הפרי מקורו בכרם שמחוץ ליקב – כרם שניטע ב- 1995 – שנותן, אומר ניר שחם, יבול נמוך במיוחד. זה בהחלט יין מרלו מפתיע, עם בסיס פירותי טוב, שמצליח לעלות ולצאת מעל לארומות וטעמי החבית החדשה, שבה היה הייין נתון המשך תשעה חודשים (16, בסה"כ). לא מעט עץ אמנם, אבל כזה שמעניק לכל החבילה יציבות ורושם. מצאתי שהיין קצת כהיל לטעמי (14.8%), בעיקר בטעימה בסיומת, אבל זה מסוג הדברים שבהחלט יכולים להתעדן עם הזמן. בסה"כ יש 300 בקבוקים מהיין…
מומלץ ביותר – ואתם מוזמנים לבוא ולהתרשם בעצמכם.
ואגב יינות חדשים ואירועי פורים ויין – סוסון ים מקיים סופ"ש פתוח להשקת פליני חדש. גינתון מוציא יינות חדשים – נסו את ה'קוואטרו' 2008: יין טוב, בעל גוף בינוני ופירותי.