פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

בימי ב – ד' (10-12 אוקטובר) יתקיימו אירועי BIRA 2011, הכוללים תחרות בירה בינלאומית וימי סמינרים וסדנאות, שילוו את התחרות

החתומטה ערך את התוכנית – בחלקה, לפחות – אז הוא אמור להיות מנוע מלהמליץ, אבל מצד שני זה נותן לי יתרון מסוים, כיון שאני יודע מה הולך לקרות, ואיך.

בירה 2011 - התחרות והאירוע

בכל אחד משלושת ימי הארוע היו סדנאות טעימה, עם ארבע עד חמש ואפילו שש דוגמאות בכל session. יהיו גם סדנאות ללא בירה – אחת, אני חושב, וגם זאת, רק במקרה, כי לא שמתי לב (מדובר על סדנת המאפים של מיקי שמו). הבירות שייטעמו יהיו כולן בירות שיש בארץ, וחובבי בירה מכירים, אבל זאת תהיה הזדמנות טובה לשמוע מאנשים מחו"ל דברים על בירות מקומיות, מזווית קצת שונה. עם חלק מהדוברים דיברתי, ואני יכול לאמר שהם נשמעים לא רק נחמדים ובעלי מקצוע, אלא גם כאלה שיכולים להעביר 45 – 50 דקות בכיף גדול.

מישראל, ידברו וינחו הרצאות (לפי סדר ההופעה):

  • ליאור בלמס (פאבו) – מבוא לבירה; ההרצאה שתפתח את הכינוס
  • אביחי גרינברג (קרלסברג) – טעימת פגמים – לראשונה פתוחה לקהל הרחב
  • שגיא קופר (המרקקה היומית) – על סטאוטים, מחו"ל ומישראל; טעימה (כמעט) השוואתית ראשונה שנעשתה כאן
  • עמרי זילברמן (הגולן) – בהופעת בכורה בישראל, לדעתי – על חשיבות המים בבירה
  • אורי שגיא (אלכסנדר) – על ההבדל בין בירות מסחריות ובירות בוטיק. קונטרוברסיאלי? חכו ותראו
  • דניאל אלון (ג'מס) – מה ההבדל בין לאגר ואייל – ביום רביעי, הרצאה פתוחה לקהל היריד

לגבי התחרות, נשאלתי פה ושם, והנה התשובות:

  • מדובר בבירות מסחריות (יש תחרות נפרדת לבירות שמגיעות ממבשלות ללא רשיון יצרן)
  • השיפוט הוא שיפוט עיוור לחלוטין
  • כל פאנל כולל שבעה שופטים ישראלים + שופט מחו"ל. השופטים מישראל כוללים אנשי מקצוע – ברומאסטרים, אנשי שיווק – כמו גם עיתונאים ומסעדן. הפאנלים בנויים כך, שיהיה מגוון גדול ככל האפשר של שופטים.
  • השיפוט הוא שיפוט של כל בירה בפני עצמה, בתוך קטגוריה (לא שיפוט יחסי). אם אין קונצנזוס (באופן מובהק) לגבי אחת הדוגמאות, היא עוברת לפאנל אחר, לשיפוט נפרד.
  • השיפוט ייערך ביום ב', בשעות הבוקר, והשופטים הולכים לעבוד קשה מאוד: כל פאנל עשוי לטעום עד 45 דוגמאות, בשלושה sessions נפרדים: 15 דוגמאות בכל פעם, עם הפסקות בין כל קבוצה של דוגמאות. בהחלט לא קל.

פרטים על התוכנית אפשר למצוא באתר של איש הענבים.

חלק מהסדנאות מיועדות למספר מצומצם של משתתפים, אז כדאי להרשם מוקדם ככל האפשר. ואגב, אם אתם בעניין של כרטיסים חינם, נסו את כוחכם בחידון הבירה בדף הפייסבוק של הארוע –
https://www.facebook.com/bira2011

להתראות!