הכרם מציגה בישראל את האולטרא פרמיום היוקרתי של רמי מרטן
רמי מרטן הוא אחד מבתי הקוניאק המעניינים בין הגדולים. כפילוסופיה, הוא אינו מייצר קוניאק ברמה שמתחת ל- VSOP ואת כל הייצור שלו הוא לוקח מהאזור ה'גבוה' יותר של האפלסיון, הלוא הוא fin champagne (אין קשר לשמפניה, מלבד מבנה הקרקע הגירני, הדומה). הבית מייצר קוניאק בשתי סדרות: רמי מרטן ו- לואי ה- 13. ה- Centaure de Diamant הוא אחד ממוצרי רמי מרטן, אבל ממוקם – תדמיתית ותמחירית – מיד מתחת ללואי ה- 13.
זהו לא מוצר חדש. הוא כבר מוכר תחת השם "Diamant" מזה כמה שנים, ונוצר על ידי המאסטר בלנדרית הקודמת של הבית, Pierrette Trichet, כאחד ממוצרי הדיוטי פרי, לשוק האירופי. Baptiste Loiseau, המאסטר בלנדר הנוכחי של הבית, אחראי לשמר את הכיוון והטעמים של טרישה במוצר הזה שמופץ עכשיו ברחבי אירופה ובמקומות אחרים תחת השם "קנטאור היהלום" (הקנטאור הוא סמל הבית).
הקנטאור דה דיאמנט הוא בלנד של 300 – 400 קוניאקים בגילאים שונים, ממקורות שונים, 10% מהם מפטיט שמפן והשאר מגראנד שמפן. רמי עובדים בשיטה שבה הם קונים תזקיקים ממזקקים רבים – כ- 1,000 – ברחבי קוניאק, ומיישנים אותם אצלם, בהתאם לצרכים שלהם ולאיכויות האו דה וי.
זהו קוניאק מצוין, ללא ספק: הוא עשיר וארומתי, פרחוני ומזכיר טעמי תפוז וריחות של וניל חם. מצד שני, להוציא על העניין הזה כ- 6,500 ש"ח, כולל מע"מ ופקדון, או כ- 1,000 דולר בחו"ל? ה- XO של רמי מרטן (650 – 750 ש"ח בארץ) יספק אותי בהחלט.
צילומים: יחצ רמי מרטן