רישיון יצרן ליקב קטן ויבוא משקאות: טיוטת הנחיות

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

מצורפת טיוטת התקנות לגבי ייצור יין ביקב קטן, שהוציא משרד הבריאות. שימו לב לתאריך האחרון להערות – 24 במאי, השנה

משרד הבריאות הוציא את הטיוטא הראשונה לתקנות לקבלת רישיונות יצרן ליצור יין ביקב קטן, יבוא יין ויבוא משקאות משכרים. עיקר ההתיחסות כאן היא ללוחות הזמנים הדרושים לקבלת האישורים.

מנסיונם של לא מעט בעלי יקבים, מנהל מקרקעי ישראל ורשויות מקומיות ואזוריות שונות נוטות למשוך את הזמן ולא להעניק רשיונות זמניים. השאלה מה יקרה עכשיו, כאשר לכאורה יידרש שיתוף פעולה קצת יותר מעשי מהם.

טיוטת ההנחיות לקבלת רישיון יצרן ליקב קטן ויבוא יין ומשקאות – כולל בירה.

מכתב נלווה.

חשוב לדעת שלפי חוק המזון, האכיפה לגבי מי שמיצרים יין ללא רישיון מתאים עלולה להתבצע גם בנקודות המכירה, כך שפקחי המשרד לא חייבים בכלל לשוטט בין היקבים בישראל כדי לאתר את מי שאין להם אישורים.

מי שיושבים כרגע בישובים חקלאיים שונים יכולים לפנות למשרד החקלאות על מנת לקבל אישורים זמניים, שהם מצידם דרושים הלאה, לקבלת אישור זמני ממשרד הבריאות (יש פרק זמן של שלושה חודשים לשם כך, מכניסת התקנות לתוקף). מדובר באישור 'יצרן ותיק'.

הוראות הייצור השונות הן בהתאם לחוק המזון – די קפדניות – אבל כמו שכתבתי בחודש שעבר, פקחי משרד הבריאות אמורים לעבור הדרכות מיוחדות כדי להבין כיצד יש להתיחס לייצור יין ביקבים, ולפעול בהתאם.