שני יינות רוזה חדשים נחתו על שולחני לערב שישי ושבת האחרונים. איך היה? חביב ביותר, ואתם יודעים מה? אפילו חביבים יותר מכמה יינות רוזה מיובאים שטעמתי כאן לאחרונה…
בנימינה יוגב רוזה 2011
יין רוזה שעשוי מלבק (60%) מהכרם של אריאל לאובר שבקיבוץ מבוא חמה הסמוך לתל פארס, וקריניאן (40%) מהכרם של דרור אלירז, בלכיש.
ב- 49 ש"ח (מחיר מומלץ לצרכן) אתם מקבלים רוזה יבש, ארומתי ונעים מאד. הייתי שמח לקצת יותר חמיצות ורעננות, אבל מכת קור טובה בהחלט משאירה את היין בתחומי הסביר, וגם יותר.
מה לאכול איתו? מנות ראשונות קלות – אפילו מתובלות קצת, נקניקים קרים ו'דברים' מהסוג הזה.

דלתון רוזה 2011
נעמה סורקין ויקב דלתון הוציאו יין ורוד – רוזה – בציר 2011, שהוא בלנד של זינפנדל, ברברה וקברנה סוביניון.
היין מסווג כ'חצי יבש', אבל התחושה היא של יין יבש יותר. מעין 'off dry' קליל ורענן. אהבתי את הארומתיות שלו – הרבה ורדים ותותים וקצת מנטה אולי – ואת התחושה בפה. זהו רוזה מאוזן, קל ועדין לשתיה, עם אלכוהול סביר בתכלית (12.5%). 39 ש"ח – בלבד – ושלא תפחדו מה'חצי יבש' שעל התווית – זה בהחלט לא 'חצי יבש'.
צילום: רוזה דלתון – יגאל עמר. רוזה בנימינה – גבריאל בהרליה.