התחממות צפויה שלחה אותי ליין הרוזה הזה של תבור – אדמה ברברה 2019
עונת היינות שלפני הפסח היא עונת מעבר מוזרה קצת: מצד אחד, יש כבר ימים חמים או לפחות חמימים, ומצד שני, אנחנו באביב, והימים עדיין עלולים להיות קרירים.

ה- 31 במארס שנת 2020 היה בדיוק יום כזה: מעין יום אביבי, ספק-חמים-אבל-קריר; פה ושם אפילו טפטפו כמה טיפות של גשם.
והנה, דווקא היום אני כותב על הרוזה הזה, שבוודאי מתאים לימים חמים יותר.
תבור רוזה ברברה 2019
עשוי 100% ענבי ברברה מהכרם שברמת סירין – זה שבו תבור עובדים קשה מאוד על התנשמות, הבזים ועל יתר בעלי החיים. הענבים עוברים מעיכה והתירוש עובר השהיה קצרה על הזגים האדומים, לפני הפרדה; בדיוק בזמן, כדי להעניק ליין צבע ורוד יפה, אבל לא עמוק מדי.
היין מוגדר על ידי היקב כיין "חצי יבש"*. אם כבר, הוא לכל היותר off dry. בכל מקרה הוא עדין מאוד – מעט ורק מעט – תותי – ובעל פה נעים ועגול. זהו יין שכדאי לשתות בטמפרטורה נמוכה, ממש כמו יין לבן.
זהו רוזה טוב, מאופק, שנמצא איפשהו בין טאבל לישראל. (89).
*ביקב ביקשו להעיר שהיין אינו 'חצי יבש' אלא יבש. אני מודה על ההערה, למרות שבמקור, כפי שאפשר לראות בדף היינן, היקב כותב שהיין הוא חצי יבש. ובכל אופן, הוא טועם "אוף דריי".