הסקוטית מבית ישרקו, מרחיבה את מגוון רנאטו ראטי מאיטליה – פיימונטה. ומשיקה שני יינות יבשים, אדום ולבן, שיצטרפו לשלושת היינות הקיימים
מגוון יינות Renato Ratti בישראל כולל כבר כמה יינות אדומים משובחים, ברולו וברברסקו וברברה ד'אלבה.למגוון הזה מצרפת עכשיו החברה הסקוטית שני יינות:
רנאטו ראטי ברברה ד'אסטי באטליונה, יין אדום יבש מענבי ברברה.
זהו יין נעים מאוד, חלק ובעל חומציות טובה (בציר 2019) וטעמי פרי קלאסיים של ברברה. לפרי האדום, טרי, מצרפים טעמים 'שחורים' יותר, של שזיפים וליקוריץ. מומלץ.
הענבים ליין זה עוברים התססה במכלי נירוסטה, ובתום התסיסה – לאחר כשבועיים – מועבר היין לאחסון של כמה חודשים, חלקו בחביות וחלקו במכלי נירוסטה. מתאים גם ליישון למשך שנתיים או שלוש. היין ילווה נהדר בשרים אדומים על גריל ומנות ראשונות מתובלות. מחיר מומלץ: 99 ₪, 750 מ"ל. מומלץ לשתות בטמפרטורה של 18-16 מעלות.
רנאטו ראטי שרדונה לאנגה
יין קליל, נעים ולא מחייב; מתאים מאוד לארוחות צוהריים קלות, למשל. בעל ארומות פרחוניות, מעט דבשיות.
הענבים עוברים פרס עדין מאוד, ולאחריו עובר התירוש תסיסה מבוקרת טמפרטורה, כ- 30% ממנו בחביות. היין נשאר "על שמרים" במכלים במשך 6-7 חודשים. מתאים למאכלי דגים, פירות ים ומתחבר באופן אלגנטי עם מאכלי ירקות. מחיר מומלץ: 99 ₪, 750 מ"ל. מומלץ לשתות בטמפרטורה של 10-12 מעלות.
רנאטו ראטי נולד בשנת 1934 ולמד ייננות באלבה. בשנת 1965 הוא רכש את הכרם הראשון שלו: חלקה קטנה במרסנסקו, בליבו של אזור ברולו, בלה מורה. ארבע שנים לאחר מכן הצטרף אליו אחיינו מאסימו מרטינליי ויחד הם מייצרים יינות מודרניים וחדשניים באזורם.
עד למותו בשנת 1988, הפך רנאטו ראטי לאחד המומחים המוערכים ליינות ברולו. מכל תרומותיו לתרבות היין בפיימונטה, רנאטו ראטי הוביל את שינוי התפיסה בקרב אנשי היין, כאשר בשנת 1971 הציג את מפת הכרמים הייחודיים, כנהוג בשיטת בורגון CRU. ייחוד הכרמים נהוג מאז ועד היום וחולל מהפכה ביחס הייננים למקור הגידול שלהם.
צילום: יח"צ חו"ל