קרוננבורג 1664 בלאן: בירה חיטה ארומתית

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

קרלסברג מציגה בישראל את בירה 'קרוננבורג 1664' בלאן: גרסת קרוננבורג בירה ארומתית מאוד, בעלת מתקתקות קלה

ב- 9 במאי שנת 1664, גילה רוברט הוק (Hooke) את הכתם האדום של צדק.

הוק, שהיה זה שטבע את מושג התא כיחידת חיים ביולוגית, שנתן לנו את כח המשיכה, את המטוטלת ואת קפיץ השעון (לצד דברים חשובים נוספים), בוודאי לא הכיר את ג'רונימוס הט (Hatt). הט היה מסטר ברואר צעיר יחסית (30?) מצרפת, שחודש אחרי התגלית הגדולה של הוק, פתח את המבשלה שלו באלזאס.

זו חתיכת היסטוריה. קרוננבורג היא אמנם לא המבשלה הפעילה הוותיקה ביותר בעולם (ויינשטפן נושאת בתואר הזה), אבל היא אחת מהוותיקות ביותר.

במהלך הדורות היא החליפה מיקום, אבל נשארה בגדול באלזאס, והחליפה ידיים פעמיים – שלוש. כיום חלקה בבעלות קרלסברג, וחלק אחר שלה – או יותר נכון הזיכיון לייצור שלה – נמצא בידי היינקן; שני תאגידי בירה מתחרים, כאשר היינקן מחזיקה בזיכיון בבריטניה.

קרוננבורג 1664 בלאן: איך הבירה?

צריך לזכור שלמבשלה יש כמה וכמה מוצרים, אבל אם מסתכלים מקרוב, רואים שמדובר בלאגרים בריכוזי אלכוהול 0 – 6.7%, בערך, בירות חיטה לבנות (ויטביר) 0 – 5% ובירות פירות שונות. זו מבשלה גדולה, ואין כאן מוצרים אקזוטיים או מגוון עצום שקולע לכל טעם.

הבלאן מכילה 5% אלכוהול, והיא מבוססת על חיטה. מה שמודגש בה הם טעמים תבלינים שונים, על רקע של פירות הדר. אהבתי את הגוף הקל, את הארומתיות הגבוהה שלה ואת הנראות – החל בבקבוק הכחול, ה"קריר" וכלה בנראות שלה בכוס, על הקצף הלבן והסמיך שלה. בתור בירה שכתוב עליה שהיא Flavored, היא לא מאוד "חיטה", אלא בעיקר תבלינים, אבל זה די בקטנה.

בירה מצוינת לערב קיץ, לסושי, אוכל אסיאתית ושות' – רק לקרר ממש – ממש – טוב.

ממה שכבר הספקתי לראות ברשת, המחיר הוא פחות או יותר 7 ש"ח לבקבוק 330, במארז שישייה. קרלסברג לא קבעה אפילו מחיר מומלץ לצרכן בהודעה שלה לעיתונות, דבר שנראה בעיני על גבול המכוער, אבל ניחא.