ענף הזית הוא תעשיה חקלאית מורכבת בה שותפים מספר גורמים מתחומי התמחות שונים. בשנים האחרונות חל גידול משמעותי בענף. בין היתר הוקמו בתי בד גדולים, המחייבים התמחות במגוון תחומים. יצרן שמן זית הינו מקצוע מורכב המחייב ידע, מיומנויות והבנה בתחומים נרחבים, כגון חקלאות, טכנולוגיה של מזון, תפעול מערכות, מכונות וחשמל וכמובן ניהול. אתם מוזמנים לרכוש ידע – ואולי מקצוע – בקורס הבאקורס הכשרת מפעילי בתי בד
בין המרצים : אלי כהן, ד"ר זהר כרם, ד"ר ארנון דג, ד"ר בני אבידן, ד"ר משה ורמן, ד"ר גבי לוין, ד"ר תומא עבוד, ד"ר עדי נעלי ואחרים.
מטרת הקורס
הכשרת מפעילי בית בד לתפעול טכני של בית בד, בנוהלי הפעלה מסודרים, והקנית כלים ושיטות להבנת תהליכי בית הבד.
קהל היעד
מפעילים ומנהלי בתי בד, מנהלי משקים המגדלים זיתים, מפקחי בתי בד של המגדלים והמשווקים.
נושאי הלימוד
• תהליכי הבשלת פרי הזית והשפעתם על מאפייני הפרי והשמן. • הפעלת בית הבד.
• כלים לבחירת מועד המסיק. • כלים ושיטות לבקרת עבודת בית הבד.
• שיטות לאצירת שמן זית. • דרכים לתחקור, לימוד ובקרת יעילות בית הבד ובקרת איכות השמן המופק.
• הכרת מרכיבי בית הבד הרציף לסוגיו. • ניהול בית הבד.
• סיור מקצועי. • ניצול תוצרי הלוואי של בית הבד.
היקף הקורס
80 שעות לימוד אקדמיות , 10 מפגשים
ימי לימוד
לימודי בוקר , יום רביעי בין השעות 16:30- 09:00
עלות הקורס
מזומן – 4,000 ש"ח או בארבעה תשלומים שווים.
דמי הרשמה : 300 ₪ ישולמו בהרשמה לקורס, לפקודת המכללה הטכנולוגית רופין, אינם מהווים חלק מתשלום הקורס.
*** לחברי ענף הזית הנחה של 10% בעלות הקורס.
תעודה
• לעומדים בהצלחה בדרישות תוענק תעודת גמר מטעם המכללה הטכנולוגית רופין וחברת נתאר שמן זית ישראלי.
תאריך פתיחה מתוכנן: 21 באוגוסט 2013
המרכז להשתלמויות, המכללה הטכנולוגית רופין, עמק חפר
טל': 09-8303500 פקס:09-8303506 E:mail:hishtalmut@ruppin.ac.il