קוקטיילים על בקרדי: הולכים על ליים טרי

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

במהלך כל חודש אוגוסט, חברת אקרמן משקאות תערוך פעילות ייחודית במסעדות וברים נבחרים, במסגרתה תציע אקרמן קוקטיילים על בסיס בקרדי וליים טרי הגדל בישראל

הליים שייך למשפחת ההדרים, אך הוא בעל טעם ייחודי ומעודן יותר בטעמו משל הלימון. הליים רווי במיץ ולכן מתאים במיוחד לעשיית קוקטיילים. עד לפני כמה שנים, קשה היה להשיג ליים בארץ, אבל חברת אקרמן רוצה שתדעו שהעניין הזה השתנה – ובכל מקרה, ששווה להשקיע בחיפוש אחרי 'הדבר הנכון'.

בקרדי דאקירי
דאקירי : לא חייבים קליפת הדרים... אפשר. צילום: בקרדי

שורה של ברים ומסעדות במרכז הארץ, יקדמו שלושה קוקטיילים קלאסיים העשויים על בסיס בקרדי וליים: מוחיטו, דקירי ליים, וקובה ליברה. המטרה היא להציג כיצד שימוש בליים ושילובו בקוקטיילים על בסיס בקרדי יוצר קוקטייל טעים יותר, ייחודי ומרענן.

בתמורה לשימוש ברום בקרדי בהכנת שלושת הקוקטיילים האלה, חברת אקרמן תספק למקומות המשתתפים בפעילות כמות נאה של ליים. הליים שחברת אקרמן תספק לברים הוא של מגדל שהינו דור שלישי לחקלאים ביבניאל שמוצריו קיבלו ציון גבוה במיוחד בבדיקות מעבדה בינלאומיים.

המקומות המשתתפים בפרויקט הם: קלואליס, רוקח 73 , הרברט סמואל, טפאו הרצליה, טפאו תל אביב, פריים גריל, ג'רמיה, 223 , גסטרו פאב, קרלטון, מונטיפיורי 7 , בראסרי, קופי בר, הוטל מונטיפיורי, Pepe ראשון לציון, ננה בר, דוד ויוסף וטאפאס אחד העם.

בקרדי דאקירי

  • 25  מ"ל מיץ ליים
  • 2  כפיות סוכר דק
  • 50 מ"ל בקרדי לבן
  • להמיס את הסוכר במרכיבים בעזרת כפית בר
  • למלא חצי שייקר בקרח כתוש וחצי בקוביות קרח
  • לנער היטב ובמרץ לפחות 30 שניות
  • לסנן סינון כפול לכוס קוקטייל מקוררת
  • מקשטים בסליל של ליים

טיפים

  • ליצירת וודג' קלאסי יש לחתוך את הליים לחצי בין שני העוקצים ואחר כך כל חצי לעוד חצי אחר כך כל רבע באלכסון לשמינית.
  • סוכר דק. מומלץ להשתמש בסוכר שנקרא דק דק (בין סוכר רגיל לאבקה). המוצר זמין היום ברשתות המזון באותו מחיר של סוכר רגיל ובאריזה דומה של ק"ג אחד.