קוקטיילים ליום הטקילה הבינלאומי

יום הטקילה הבינלאומי טקילה

למרות העובדה שרבים מאיתנו התוודעו לראשונה לטקילה באמצעות השילוב של שוט, מלח ופיסת ליים, הרבגוניות והפופולריות הגוברת של טקילה הפכו אותה למרכיב עיקרי בקוקטיילים פופולריים. היכנסו לכל בר קוקטיילים, ובטוח תראו בתפריט קלאסיקות כמו מרגריטות, טקילה סנרייז או Long Island Tea

אז, כשיום ראשון ה-24 ביולי מציין את יום הטקילה הלאומי, איזו דרך טובה יותר לחגוג מאשר לערבב לעצמכם משקה המשלב את ההיצע הייחודי של משקאות חריפים, לצד כמה מהטעמים המחמיאים ביותר שלו?

מומחי המשקאות ב- NIO Cocktails האיטלקי שיתפו מבחר של כמה משקאות טעימים על בסיס טקילה עם טוויסט שירחיב את המבט שלכם אל שדות האגבה הכחולה. NIO  היא יצרנית של קוקטיילים ומשקאות מעורבבים מוכנים, על בסיס משקאות אלכוהוליים שונים.

מרגריטת אבטיח

הטוויסט הפירותי הזה על מרגריטה קלאסית משלב את המרקמים והטעם המרעננים של אבטיח – מושלם לחלוטין להגשה במהלך מנגל בגינה אחר צהריים שטוף שמש!

מרכיבים (שני קוקטיילים):

NIO מרגריטה
ניו מרגריטה – מבוססת על חוזה קוארבו בלנקו

60 מ"ל טקילה

30 מ"ל של טריפל סק

30 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי

130 גרם אבטיח חתוך לקוביות

קרח

בשייקר, מועכים את קוביות האבטיח. ממלאים את השייקר בקרח ומוסיפים את הטקילה, הטריפל סק ומיץ הליים ומנערים היטב.

מסננים לכוס מרגריטה עם קרח.

 תות פלומה

ה-Paloma המקורי הוא ללא ספק הקוקטייל הפופולרי ביותר במקסיקו, ולמי שמחפש ללגום גרסה מתוקה יותר של הקלאסיקה החמוצה המסורתית, המתכון הזה הוא בהחלט מתכון מנצח.

מרכיבים (שני קוקטיילים):

175 מ"ל מיץ אשכוליות

100 מ"ל טקילה

100 גרם תותים טריים

100 מ"ל ג'ינג'ר אייל או בירה ג'ינג'ר

קרח

משקשקים את התותים בשייקר עד שכל המיצים יוצאים, מוסיפים טקילה, מיץ אשכוליות ומנערים היטב ליצירת תערובת הפלומה. ממלאים כוסות בקרח ויוצקים תערובת פלומה תותים עד ל-¾ כוס ואז סוגרים בג'ינג'ר אייל או ג'ינג'ר ביר.

טקילה אולד פאשן

אולד פשאן מסורתי עשוי מוויסקי והוא קלאסיקה נצחית. אם אתם לא מחובבי הוויסקי, נסו את המשקה על טקילה.

מרכיבים (שני קוקטיילים):

150 מ"ל טקילה

15 מ"ל סירופ דמררה

2 דאש אנגוסטורה ביטר

2 דאש אנגוסטורה תפוז ביטר

קליפת אשכולית (לקישוט)

קרח

מערבבים את כל המרכיבים בכוס אולד פשאן מלאה בקרח. עשו זאת למשך דקה לערך, עד שכל הרכיבים מאוחדים ולקוקטייל יש מראה מעט מעורפל. קשטו בקליפת אשכולית והגישו.

טקילה סאנרייז ספוגת צ'ילי

עבור אלה שאוהבים משהו קצת יותר חריף, הנה משקה שמיועד למסיבות.

מרכיבים (שישה קוקטיילים):

300 מ"ל טקילה

1 ליטר מיץ תפוזים סחוט

100 גרם סוכר רגיל

6 כפיות סירופ גרנדין

1 צ'ילי אדום, ללא גרעינים וחצוי לאורך

קרח

מוסיפים את הסוכר בסיר עם 100 מ"ל מים והצ'ילי. מערבבים על אש בינונית כדי להמיס את הסוכר ולאחר מכן מביאים לרתיחה. מסירים מהאש מיד לאחר הרתיחה ומניחים ל-60 דקות לפחות להתקרר וכדי שהטעמים יחריפו. ממלאים קנקן הגשה גדול בקרח ומוסיפים את הטקילה, מיץ התפוזים וסירופ הסוכר המצונן (לאחר הסרת הצ'ילי). מערבבים היטב ומניחים לצינון לפחות 10 דקות לפני ההגשה.

צילום אילוסטרציה: Max Böhme באתר Unsplash