קוניאק מיוקוב: טעימה נדירה

קוניאק מיוקוב מחירים

אחרי 22 שנים בהן קוניאק מיוקוב נמכר בישראל, הגיע הזמן לטעימה ארוכה של מגוון מהמותג, בהדרכת הבעלים – בני משפחת קוסט

אוגוסט-כריסטוף (אוגוסט) וגוסטב (קארל) מיוקוב הקימו את בית הקוניאק שלהם, A.C. Meukow & Co ב-1862. כל מה שאנחנו יודעים עליהם מעבר לכך, הוא שהם היו משלזיה (חבל ארץ שהחליף ידיים מספר פעמים במהלך ההיסטוריה, אבל היה סוג של חיבור בין גרמניה ומרכז אירופה, לרוסיה) ונשלחו על ידי הצאר אלכסנדר ה- II  למצוא ספק אמין וטוב לאו דה וי קוניאק לחצרו.

הבית החליף ידיים מספר פעמים. הוא היה בבעלות גרמנית, צרפתית ואפילו סקוטית, והבעלים הנוכחיים – בני משפחת קוסט (Coste) – מחזיקים בו מאז 1978. לישראל מיובא קוניאק מיוקוב כבר כ- 22 שנים, תמיד על ידי החברה הסקוטית – כיום חלק מישרקו, שהיא בתורה חלק מקבוצת טיב טעם.

כפי שאמרתי, כיום שייכת Meukow לקבוצת CDG, אחד הגופים המסחריים הגדולים בתעשיית הקוניאק, המנוהלת על ידי בני משפחת קוסט. CDG, שנוסדה בשנת 1969 על ידי מישל קוסט, מנוהלת כיום על ידי בנו, פיליפ קוסט, והיא המטריה למספר בתי קוניאק קטנים אחרים כמו Réau, Foucauld, Georges-Courant, Brugerolle, Rouyer-Guillet, Favreau. שתי אחיותיו של פיליפ – Marie-Laure Brugerolle  ו  Céline Viard – גם הן מנהלות בחברה, אחת את כל נושא השיווק, והשנייה ממונה על הצדדים החשבונאיים-כלכליים של הבית; "המזכירה הכללית", כפי שהיא מוגדרת.

מאז שנות ה-80, פיתחה Meukow רשת הפצה בינלאומית חזקה והיא מיוצגת בכל המדינות המייבאות קוניאק. בזכות מחיר שהוא סביר מאוד יחסית לאיכות, לצד חדשנות שיווקית, מדובר בבית שנמצא בהתפתחות רצופה בשנים האחרונות.

באופן טבעי ודי מקובל בקוניאק, לבית יש מגדלים ומזקקים שהוא עובד איתם באופן שוטף, ובכל האזורים של קוניאק. המאסטרית של הבית היא Anne Sarteaux, אחת הנשים הבודדות (עדיין) בקוניאק, והיא המאסטר בלנדר של מיוקוב מאז 2007. הפילוסופיה שלה – שמשתקפת היטב בקוניאקים השונים – היא ליצור משקה יחסית רך ועגול, בכל רמות המחיר.

חלק מהמשקאות הבאים אינם זמינים בישראל, ונטעמו בביקור של פיליפ קוסט בישראל.

מיוקוב VS

זהו הקוניאק הבסיסי של הבית, שפיליפ קוסט, שהיה כאן בביקור ראשון ממש לאחרונה, אומר שמיועד בעיקרו לשוק האמריקאי. הוא צעיר (שנתיים) ובעל  נגיעה ירקרקה. הפה עגול, נעים, עם חומציות גבוהה והוא מעט חם. יבש, מעט מפולפל. פירותי.

מיוקוב VSOP

האף מתובל, אגוזי. סיומת יותר עגולה. די רך יחסית. אלגנטי. מתיישן ארבע שנים. זהו הקוניאק שבו הייתי משתמש לקוקטיילים או משקאות מעורבבים.

מיוקוב 90

מכיל 45% אלכוהול. זה הקוניאק שהבית מייד לקוקטיילים, במיוחד אם רוצים לשמור על ריכוז אלכוהול מעט גבוה יותר. הוא מאוד 'עצי', אולי טיפה יותר מכדי לעמוד בפני עצמו. בקוקטייל אני מניח שיהיה הרבה יותר 'נכון'.

מיוקוב ICONE

הרבה קפה באף. נוצר בשנת 2012 לחגיגות מאה חמישים שנה למותג. הרבה חבית. אגוזי מאוד. פה ושם יש טעמים פרחוניים.

מיוקוב XO

שוקולד והרבה מאוד אגוזים. נהניתי מאוד לגלות בו נימות של קליפות תפוז, שהעניקו רעננות לרקע היחסית כבד. זהו קוניאק יבש, עם סיומת אלגנטית. קלה.

מיוקוב EXTRA

מכיל הרבה רכיבים מהפרדי (המאגר של הקוניאקים הוותיקים והמתיישנים ביותר). כאן יש הרבה טבק ועור. התיבוליות נפלאה. יובש מצוין ורעננות, שבקוניאק כל כך מבוגר היא בהחלט הישג. הסיומת מתובלת. נגיעות של חימצון. מעניין מאוד. ללא ספק הבלנד המוצלח בטעימה במושגים של 'מחירים לבני אנוש'.

מיוקוב Palme d’or – Rarissime

לבית יש סידרה שנקראת Palme d’Or והקוניאק הזה הוא חלק ממנה. זהו קוניאק מרתק, עגול, יבש מאוד, עם טעמי תפוז ופירות מסוכרים שמזכירים במשהו את ה- XO (בלנד של 30 שנים ויותר). לקוניאק סיומת ארוכה מאוד, שמשאירה רצון וטעם לעוד.

מיוקוב 1988

עד היום הוציא הבית שני ביטויים של שנים – 1978 ו- 1988. הוא מכיל קוניאק מפטיט שמפן בלבד. חד וחומצי. ייחודי לסטייל של הבית. 53% אלכוהול. וינטג' שבחרו על פי האיכות. יש להוסיף נגיעה של מים, כדי לעגל.

מיוקוב 1862

קוניאק שהוא 'תזקיק המשפחה'. עגול, מאוד הרמוני. בלנד של פטיט וגראנד שמפן משנים שונות שמביא לכדי ביטוי יפה את הסגנון האלגנטי של הבית, שכמעט ותמיד אינו פירותי או כבד מדי. כאן יש תיבוליות נעימה ופרחוניות.