צרעה: יינות חדשים מבציר 2009 ובציר 2010

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

פה ושם בארץ ישראל, דברים משתנים ביקב צרעה, ובקצב די גבוה. מה זה גבוה? קצב של יין: כרמים שיוצאים ונכנסים לניבה ויינות, יועצים שאת ההשפעה שלהם מתחילים לראות עכשיו ועוד

'שורש' הופך לכרם המרכזי של היקב – 95% מהענבים מגיעים מהכרם, ששטחו היום כ- 250 דונם: חלק מהשטח ניטע בשנת 2002, חלקו נטיעות חדשות, שהיקב עשה בשנתיים האחרונות. בשנתיים שלוש הקרובות יהיו שינויים נוספים, אבל האדונים רן את פיק – מנכ"ל היקב והיינן – יחד עם היועץ הבורדולזי שלהם, נראה שמעלים אותו על דרך המלך, לקראת אותו משהו שונה לגמרי. עד כמה שזה נראה מכאן, 2010 הולכת להיות שנת הבציר ה'גדולה' של היקב.

שרדונה 2010

אף עדין, מורגש העץ, אבל משתלב יפה מאוד בפרי. משהו קצת טרופי באף. מאוד מתובל, עם חמיצות מצוינת ויובש, שמלווה מתיקות מצוינת של פרי. מעט מרירות בסיומת. לשתות עכשיו, או בשנתיים הקרובות.  14% אלכוהול.

שרדונה (דוגמת חבית) 2011

2/3 בחביות, 1/3 נירוסטה. הרבה יותר חד ו'קר' מבציר 2010. יותר על הצד הלייימי. יש בו אותו מימד של מתיקות. מינרליות מעניינת.

סתם להשוואה: שרדונה קמרון יוז לוט 159, בציר 2008. סנטה ברברה

קמרון יוז הוא שמו של סוחר יינות אמריקאי, שמבקבק יינות עילית תחת התווית שלו. ההבדל בינו לבין נגוסיאן מודרני במתכונת הצרפתית, הוא שהוא קונה רק יינות גמורים, אין לו יקבים משלו והוא לא יאמר לכם לעולם מה מקור היינות. חלק מהנגוסיאנים שונים, באספקט הזה.

היין הזה היה יותר מבוגר, כמובן, מאוד על הצד המתקתק והחם. חמיצות מעניינת – לא גבוהה. אין מרירות, אבל יש תחושה של קליפות הדרים; פומלות ואשכולית.

שורש 2009

ממסך של סירה (45%), קברנה סוביניון ומרלו (22%). כרמים וחלקות ביבולים של 500 – 800 ק"ג לדונם, בהתאם לזן. האף מאוד יפה: בשרני ויפה, עם הרבה פרי כהה. קצת שוקולד מריר והרבה תיבול בפה. יין ארוך וטוב, בתחילת דרכו. למרבה הצער היקב כבר בבקבוקים האחרונים שלו – רוב היין נמכר כבר, מוקדם הרבה יותר אולי ממה שהיה צריך. יש פה הרבה אניס, והרבה תבלינים מקומיים – ללא ירקרקות. יופי של יין.  על שורש 2008 כתבתי במקום אחר.

שורש 2010

סירה, קברנה סוביניון ומרלו. המון פלפל לבן – מק-סים. פה חלק, אלגנטי מאוד ומלא: טאנינים רכים, מצוינים, חמיצות טובה – מדויקת. יוצאת כאן ירקרקות קלה, אבל היא נעימה כל כך. יופי של יין – באמת.

המרכיבים מצוינים: הקברנה סוביניון מכיל את האלמנטים הירקרקים האלה, אבל יש בו הרבה יותר 'משהו': הצד הטאני בא מפה, והרבה מהאלגנטיות. מהסירה מגיע האלמנט המעושן, קצת 'סרחוני' מחוזר של היין; יופי של מורכבות.

Judean Hills 2010

טעימה מקדמית. היין ישוחרר בסביבות פסח 2012. קברנה סוביניון, מרלו וסירה. מחיר לצרכן בסביבות 85 ש"ח. מאוד ארומתי, ומלא טעמים: הרבה תבלינים וחמיצות טובה. לא מאוד בשרני, ומצד שני לא מאוד מתקתק. יופי של יין, ואני מוכן להמר שגם הוא ישוחרר טיפה מוקדם מדי…

בציר 2009 עם חמיצות גבוהה יותר, רזה קצת יותר.יין טוב, אבל בהחלט לא משתווה ל- 2010.