נתונים שמתפרסמים בארצות הברית מראים שצריכת היין במדינה הולכת ותופסת שוב תאוצה והצרכנים מוכנים לשלם יותר עבור היין שלהם
The Beverage Information Group פרסמה את ה- Wine Handbook 2013 ובו כמה נתונים טובים על מכירות היין בארצות הברית.
לאחר התייצבות הכלכלה האמריקאית בשנת 2012, צריכת היין המשיכה לעלות, זו השנה ה- 19 ברציפות.

אנשי ה- BIG מדברים על כך שהקלות בתקנות משלוח ומכירת יין ישירות לצרכן וכן צרכנים שמסכימים לשלם יותר עבור היין שהם שותים הם בבסיס ההצלחה של ענף היין בארה"ב. לדברי הקבוצה, תעשיית היין האמריקאית צמחה ב- 1.9% בשנה האחרונה, ומדובר במכירות של 318,000,000 ארגזי יין (תשעה ליטר). למספרים אלה חשיבות גם לתעשיית היין בישראל, כיון שהשוק האמריקאי הוא השוק הגדול ביותר ליין ישראלי מחוץ לישראל.
מבחינת טעם וסוגי היין, העדפות הצרכנים האמריקאים והעניין שלהם הוא כיום ביינות מתוקים (אהמ…), שרדונה ללא עץ (אהממ…) ובלנדים אדומים, לעומת יינות זניים. כל אלה דחפו את מכירות היינות השולחניים כלפי מעלה בשעור של 1.8% (229 מליון ארגזים). מכירת יינות מקומיים גדלה ב- 2%, ויינות יבוא ב- 1.5% בשנה החולפת. שמפניה ויינות מבעבעים צמחו גם הם.
איפה שותים?
עדיין יותר בבתים, ככל הנראה. מכירות היין בשוק החם עלו ב- 2.2% מבחינת כמות ו- 4.5% מבחינה כספית, אבל המכירות בשוק הקר דווקא ירדו מעט בחצי השני של 2012, בגלל אי הוודאות הכלכלית. סך כל מכירות היין בארה"ב הגיעו ל- 28.9 מליארד דולר בשוק החם, שהיוו 56.4% מהשוק.
מכירות ישירות ומכירות מקוונות?
יש, והן עולות בהתמדה. מה שהחל כצינור שיווק ומכירות ליקבי הבוטיק, אומרים אנשי The Beverage Information Group כבר זוכה להתעניינות בקרב היקבים הגדולים. מכירות היין הישירות ללקוח תרמו 1.4 מליארד דולר למאזן הענף, והיקבים הגדולים משתמשים במכירות ישירות כדי לעקוף את הסיטונאים, שמצידם קונים זה את זה וגדלים באופן זה.
ה- The Beverage Information Group Wine handbook 2013 ניתן לרכישה ישירות, ממש כמו יין, באתר www.bevinfostore.com.