צעירים: שותים פחות – ויותר בבית

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

שלושה מתוך 10 בני 24 עד 31 בארה"ב מתעצלים לצאת מהבית כדי לשתות משהו. מה זה אומר על הבארים והפאבים, ואנשי שיווק האלכוהול בשנים הבאות?

מחקר חדש של חברת MINTEL בארה"ב, קובע שכמעט שליש מבני 24 – 31 (מיליניאלס) סבורים שזו טרחה, לצאת מהבית כדי לשתות משהו.

בני 54 – 72 לעומת זאת, קצת יותר בליינים, ורק 15% מהם לא יטרחו לצאת מהבית בגלל עצלנות פשוטה.

בני העשרים – שלושים מובילים היום את הבילוי הביתי יותר, אבל אם מסתכלים על בני דור ה"i" המצב הולך להיות אפילו "ביתי" יותר: הדור הזה, שגדל בשנות המשבר הכלכלי האחרון, נחשב חסכני והרבה יותר אחראי מהדור שלפניו. זהו דור מאוד ליברלי בכל מה שקשור בתפיסות החברתיות שלו, אבל מאוד לא פזרן ומאוד "בריא": 67% או יותר מבני הדור הזה מעידים שהם לא יעשנו, יצרכו סמים או ישתו אלכוהול, בהשוואה ל- 56% מבני 24 – 31.

למה שותים יותר בבית?

זה לא רק מחיר הדרינק: 74% מהמשיבים למחקר האחרון אומרים שזה פשוט רגוע ונעים יותר. 69% – זול וכלכלי יותר ו- 38% העידו שכך הם יכולים לשלוט בצורה טובה יותר על מה שהם שותים.

מבחינה זו, המגמות שנראות היום מעידות על שתייה פחותה במושגים של נפח, אבל מעט יקרה יותר.

את הצעירים מעניינים פחות מקומות שמארגנים אירועים שיש בהם אלכוהול, בארים קלאסיים ומועדונים, בשעה שמסעדות ומקומות עצמאיים, מבשלות ומקומות אחרים שמייצרים משקאות בצורה עצמאית מעניינים אותם יותר, ומצליחים יותר.

"אחוז היין בקוקטיילים(!) עלה ב- 20% בתפריטי
מסעדות בין השנים 2015 – 2017"

בנוסף על כל אלה, יש ביקוש למשקאות מעניינים יותר: קוקטיילים נמצאים בעליה (גם בישראל, אגב), יין ומשקאות פרמיום אחרים מעניינים יותר ויותר את הדורות הצעירים.

מה זה אומר הלאה?

זה לא אומר שדור ה- i מפסיק לשתות, אבל הוא ככל הנראה אכן ישתה פחות, גם אם טיפה יקר יותר בכל דרינק.

מה שכן מעורר מחשבה, לפי מינטל, הוא חלקם של בני הדור הזה באוכלוסיה ששותה: ארה"ב והעולם המערבי בכלל מזדקן, וחלקם של הצעירים הולך ויורד. אנשים מבוגרים נוטים לשתות פחות אלכוהול, וכאשר הם שותים, הם כבר לא מחפשים את אותם המוצרים והדברים שפונים לצעירים; הם ספקנים יותר, ציניים ופרגמטיים. התעשייה בהחלט הולכת לראות יותר צריכה ביתית, אומרת מינטל, ממוקדת יותר באופן אישי בהעדפות של הצרכן.

לגבי המקומות עצמם, הם צריכים להציע לצרכני העתיד חוויה יותר מיוחדת ואישית, במיוחד כדי לפתות את הצרכנים לצאת מהבית: בארים בסגנון pop up, משקאות ייחודיים ופחות מוכרים ואפילו דקורציה ייחודית למקום והכול, עם עבודה חזקה ברשתות החברתיות.