צי'קטי בקטנה: התגברתי על הפחד

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

טוב, לא לגמרי התגברתי עליו, אבל השד נראה פחות איום…

והכוונה שלי היא כמובן הגעה למרכז תל אביב שאחרי גשר מעריב וכל זה.

צ'יקטי – שלאחר שנה וכמעט חצי שהיא קיימת, זו הפעם הראשונה שאני פוקד אותה – ממוקמת בדיוק במשולש הנוחות של יהודה הלוי, מזא"ה ובלפור. ערב יום ב' בשבוע האחרון של אוגוסט עשה איתנו חסד, ומצאנו חניה לצד המדרכה במרחק 12 צעדים מהמסעדה. אני לא מצפה שניסים כאלה יקרו אי פעם שוב, אבל זמן הגעה של 23 דקות מרמת גן + חניה חינם ליד מסעדה תל אביבית שווה בהחלט פסקה ראשונה.

למי שעדיין לא היה: צ'יקטי מחולקת לחלק פנימי ובר – וכולו על כסאות בר גבוהים – ושתי "מדרכות", כשהאחורית מיועדת למעשנים. זה מקום נעים, עם מוסיקה טובה ולא מאוד רועשת, כך שאפשר לנהל שיחה גם בלי לצעוק. הקהל חלקו מקומי וחלקו תיירים, מה שעושה את העסק נעים עוד יותר.

אורטל תל שיפון 2011
אורטל תל שיפון 2011 – יין מצוין לאוכל

מהאוכל טעמנו שלוש מנות:

פולפו פפרונצ'ינו – תמנון משופד, ברוטב מבוסס שמן זית חריף וארטישוק, שהיה מאוד טעים. הכמות במנה הייתה יפה וההכנה הייתה טובה. ככלל, גם במנה הזו וגם במנות האחרות, ההגשה גם הייתה יפה מאוד ומעוררת תאבון. (39 ש"ח)

מהתנור הזמנו פיאדינה, שהייתה עמוסה בפרוסות דקות של בשר לבן מעושן, גבינת פקורינו או דומה לה ומתחת שפע של עלי סלט רעננים. זו מנה די גדולה – מעין "סופר טאפא" – כשמצע הבצק האפוי והדק טעים מאוד. פריך במקומות הנכונים ומתמלא לאיטו ברוטב שטפטף מהבשר והירקות. (56 ש"ח).

בשר: מנת היום הייתה נתח קטן של פילה "ספיאדיני די מנזו – "פילה בקר, מח עצם, ציר בקר מצומצם וירוקים". הבשר היה עשוי מצוין, צרוב טוב, בדיוק למידה שביקשנו (מדיום-רייר) ומטופל בפלפל שחור גרוס. מתחתיו רבצו בנחת קצת ירקות קלויים וכמה שיני שום קונפי, שאפשר היה לבשל עוד קצת ולרכך. עצם המח הייתה לא גדולה אמנם, אבל טובה ועשירה מאוד בטעמים. בסך הכל זו מנה מצוינת. (62 ש"ח).

יין

תפריט היין בסדר, אבל יכול להיות יותר טוב. בולטים מאוד יינות של יבואן אחד או שניים, וחבל. יש מגוון של חצי תריסר ויותר יינות בכוסות ובקראפים והיפה הוא שאתם יכולים לקבל טעימה מכל יין כזה ולהחליט; נוהג שלא נפוץ במסעדות, וחבל. צ'יקטי הולכת לכיוון של יותר יינות ישראליים, נאמר לנו, בעיקר בגלל שזה מה שמחפשים לא מעט מהתיירים שפוקדים אותה. מחירי הבקבוקים, אגב, סבירים.

אנחנו שתינו אורטל תל שיפון 2011, שהיה מצוין: קברנה סוביניון 35%, מרלו 35%, סירה 30%, שבו הסירה נותן את הטון ועושה את זה בצורה מאוד יפה. החמיצות המאוזנת של היין, והיובש המוחלט שלו עושים מאוד טוב לאוכל: הוא מספיק רחב ונדיב כדי לא ליפול מול שום מנה, ובעל מבנה ויובש שהופך אותו ליין קולינרי של ממש.

סיכום: צ'יקטי מאוד נעימה. השרות היה מצוין – מלצרית שידעה על מה היא מדברת, גם בענייני יין – והאוכל טעים. אה – ויש גם לוונבראו מהחבית, שנמזגה טובה וטריה.

צ'יקטי
יהודה הלוי 58 , פינת מזא"ה, תל אביב
03-6853499צמחונים: יש
נכים: בחוץ (כסאות ושולחנות בר בפנים)
פתוח כל יום – משבע בערב או 12:00 בשישי.
חניה: המף.