פסטיבל יין: עשה ואל תעשה

בציר הזמן (צילום - תום גץ)

מאי – יוני הם החודשים החביבים על מפיקי האירועים, בכל מה שקשור בפסטיבלי יין לסוגיהם. איך לבחור לאן לנסוע ומה לעשות, אחרי שכבר מוצאים חנייה

הקיץ הישראלי חם ומעיק, ומלבד אירועים ספורים, רוב אירועי היין ההמוניים מתקיימים בחודשים מאי או יוני. מעבר לזה קיימים (מעט) אירועים שחלים בקיץ ממש: פסטיבל היין בירושלים (במוזיאון ישראל) הוא דוגמא לכך, אירוע "White" הוא דוגמא נוספת, אבל אלה מעטים, כאמור.

החודש – מאי – ובחודש הבא, צפויים ירידי יין רבים: יריד בחיפה, ביקב שורק (יקבים ביתיים – 27-28 במאי), יריד היין בראש פינה – 1-2 ביוני, פסטיבל היין של מטה יהודה – לכל אורך יוני, עם פתיחה ב- 2 ביוני, יקבים ברמות נפתלי (3.6), פסטיבל יין באזור התעשייה של קיסריה (3.6), גני תקווה (30 ביוני) ועוד. השנה עדיין לא ראיתי פרסום על פסטיבל היין תל אביב, אבל היד עדיין נטויה, אני מניח.

מה עושים כדי להתגבר על כל ההיצע הזה? במה להשקיע 130 – 150 ש"ח ויותר רק עבור כרטיס כניסה וטעימות?

פסטיבל יין – למקסם את הבילוי

קודם כול צריך לזכור שלא מדובר רק בכרטיס הכניסה. לעיתים מדובר גם בחניה (25 – 50 ש"ח לפחות), קצת כיבוד, שלעולם לא כלול במחיר כרטיס הכניסה ובבייביסיטר, אם אתם שם. כך, על כניסה לפסטיבל יין ועל החווייה באופן כללי, אתם עלולים למצוא את עצמכם משלמים כ- 500 ש"ח לזוג. קחו את זה בחשבון.

  • בואו מוקדם. כמה מוקדם? כמה שאתם יכולים. פיזור הקהל על פי הניסיון שלי הוא ממש בצורת 'פעמון': ככל שתקדימו יותר כך עולים הסיכויים שלכם להגיע לעמדות המזיגה בלי ללכת מכות או לדחוף.
  • מי ומי? רוב היחצ"נים מפרסמים את שמות היקבים המשתתפים. בידקו אם היקבים שמשתתפים בפסטיבל בכלל מעניינים אתכם, או שלא. אם מדובר ברשימה שגרתית או כזו שאתם מכירים כבר, קנו בקבוק יין והזמינו פיצה למרפסת. עדיף.
  • רשימת יינות: זו מתפרסמת רק לעיתים רחוקות. קחו בחשבון שבמיוחד באירועים ההמוניים והגדולים, היקבים מביאים רק יינות בסיסיים יחסית.
  • תכננו מראש: אם המציגים מעניינים אתכם, תכננו מראש את סדר הטעימה שלכם; טעמו קודם את מי שמעניינים אתכם, ורק בסוף לכו על האחרים. זה נראה מובן מאליו, אבל אנחנו נוטים להיסחף ולעבור "אחד אחד". זו לא גישה נכונה.
  • הביאו בקבוק מים קטן: חלק מהאירועים מספקים מים – הרוב המוחלט לא. מחיר בקובק מים באירוע יכול להיות גבוה. הביאו איתכם.
  • הביאו גם מגבון לח: לחולצה.
  • פנקס קטן או משהו לרשום? כן. להסתמך על הטלפון בלבד, ועל המצלמה שלו כדי לתעד יינות שאהבתם זה רעיון טוב אבל לא תמיד ישים, במיוחד כאשר יש דוחק ליד הדוכן.
  • לקנות או לא לקנות? כן, אבל רק אם המחיר ממש מצדיק את זה או שמדובר ביין שממש אהבתם והוא יחסית נדיר. ודאו שההנחות – אם מציעים הנחות – הן הנחות אמת של ממש.
  • בואו עם נהג תורן. גם אם לא שותים, עדיין נרשם אלכוהול בדם. רצוי מאוד להביא מישהו שלא נוהג. חלק מהפסטיבלים מציעים כניסה חופשית למי שלא 'קונה' כוס יין, כדי שאפשר יהיה לבוא עם מישהו שלא נוהג. בדקו אם הפסטיבל מציע את האופציה. בעיני – בלי קשר למשטרה – זה בהחלט deal breaker.

(צילום אילוסטרציה: "בציר הזמן"; יח"צ)