פסטיבל היין של מטה יהודה חוזר בפעם ה- 19: 2 בנובמבר

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

פסטיבל היין ה-19 במטה יהודה יקבי מטה יהודה מארחים בדרך היין בסופי השבוע שבין ה-3-25 בנובמבר. אירוע פתיחה: יום חמישי 2 בנובמבר בשעה 19:30 במלון יד השמונה, עם טעימות ממבחר יינות של 34 יקבים מאזור מטה יהודה

בעוד שבועיים חוזר פסטביל היין של יקבי יהודה, כאשר השנה ישנם כמה וכמה יקבים חדשים ברשימה, שהגיעה ל- 34 יקבים.

הקומוניקט במלואו בהמשך, אבל ממה שטעמתי הערב, נראה שיש למה לבוא, לטעום ולהתרשם מכמה יקבים חדשים, ביניהם הבאים:

יקב הדר
משק 13 במושב עגור: ב- 16 בנובמבר יתקיים אירוע ביקב עצמו – מוסיקה קלאסית (בעלי היקב מנגן קונטרבס בפילהרמונית) וזו הזדמנות לטעום ולהתרשם מהמבחר של היקב הצעיר. מייצרים כ- 3000 בקבוקים מכרם צעיר שבבעלותם, ממש בעגור. קברנה פרנק 2016 נעים ופירותי, צעיר למדי ולא ירוק. סירה 2016 – סגור מאוד באף, טאני ובעל חומציות יחסית גבוהה. יקב עם פוטנציאל.

צפרירים
טוב, לא באמת חדש – ממש לא: לבנין 2914 עושה רושם לא רע בכלל; פרי טוב מאוד ונעים. זינפנדל 2014 משלב ירקרקות ופירותיות אופיינית יותר לזן ועושה זאת טוב; אדום וחזק.

יקב רביב
בהחלט חדש; מייצר כ- 5,000 בקבוקים משנת 2012. כרמים משלו בנס הרים: ק"ס, מרלו, סירה, פטי ורדו… כל אלה בתוספת גרנאש ממקור חיצוני נכנסו לבלנד 2013 שמתגלה כיין טאני בעל מתקפה רכה, דובדבנים ומעט עץ. יין מתובל ומעניין. הסירה 2013 מציג אף פירותי טוב – בשרני -מפולפל בפלפל שחור. פה טוב, חלק ונעים.

יקב יהודה
אבי יהודה הוותיק עושה עבודה טובה עם שני יינות ייחודיים – אחד שהוא ישיק באירוע עצמו ושני שכבר יצא לשוק – בכמויות קטנות: קברנה סוביניון 2014, עבה מאוד, מלא ועתיר פרי, עם חומציות טובה. ופטי ורדו 2014 – טאני להחריד וצעיר מאוד אבל לא ללא עניין. בציר ראשון מכרם בן שש. שווה הצצה/שמירה.

יקב קדמא
9.11 תתקיים השקת יינות. ההמלצה שלי היא לנסות את הג'מינו 2015: בלנד טוב, טאני ובעל פרי מעניין ותיבוליות. הפה חלק וקצת מנטולי. יין טוב. הריזרב 2013 (5 חודשים בכדי קבברי ואז 28 חודשים בעץ) עדיין סגור, אבל הפה חלק במתקפה וטאני בהמשך. 'גדול' אבל לא כבד לשתיה – פשוט צעיר עדיין.

מהחשודים הרגילים אני יכול להמליץ על האחים רייט של סוסון ים – סוג של אוף דריי מאוד פירותי, על הגראנד וין 2015 של קסטל, על השרדונה של צובה (משובח) ועל הוויונייה החדש של יקב יפו – מאוד משמש בשל אבל לא לדר! הלה ג'נבא האדום של הנס שטרנבך היה מהנה מאוד ולשורק יש פטיט סירה חדש ומוצלח ביותר.

לבוא? כן, כרגיל בטח יהיה נעים וטעים, רק הביאו נהג תורן או פתרון ינשופי אחר.

בילוי נעים!

ולקומוניקט כלשונו:

עשרות היקבים ברחבי המועצה האזורית מטה יהודה הפכו לא מכבר לשם דבר בתעשיית היין הישראלית. היקבים הם חלק בלתי נפרד מהמקום בו הוקמו ומההיסטוריה שלו, ומלבד היינות שהם מייצרים הם הפכו למקור פרנסה ועוגן תיירותי עבור האזור כולו. את החזון ליצור דרך יין ואזור יין ב'לב הירוק' של ישראל מובילה המועצה האזורית מטה יהודה יחד עם חקלאי ויינני היישובים הלכה למעשה – בשיתוף מחלקת התיירות. כיום, 'דרך היין' של יקבי מטה יהודה היא מפעל משגשג ופורח ולא בכדי נחשב כפרויקט הדגל של האזור.

גם השנה, זו הפעם ה-19, יתקיים פסטיבל היין במטה יהודה, המהווה חגיגת תיירות, יין, חקלאות ותרבות. האירועים מעניקים הצצה מרהיבה אל מרתפי היין ואל דרך העשייה וייצור היין.

הפסטיבל ייפתח באירוע מרכזי חגיגי שיתקיים ביום חמישי ה-2.11 החל מהשעה 19:30, במלון יד השמונה. באירוע יציגו 34 יקבים מהאזור כולו. המבקרים יוכלו לטעום ממבחר יינות משובחים מכרמי האזור ולהכיר את הייננים ובעלי היקבים, סביב שולחנות בר עם מוסיקה וליהנות מהאוויר הצלול כיין לנופם של הרי ירושלים אשר מקיפים את המלון הפסטורלי הטובל בירוק. עלות הכניסה: 60₪ כולל כוס יין וטעימות ללא הגבלה.

במהלך סופי השבוע יתקיימו מגוון אירועים ייחודיים ביקבים השונים באזור. יקב עמק האלה בקיבוץ נתיב הל"ה יקיים אירוע "שישי ביקב" עם בראנצ' מפנק הכולל טעימות יין, ובנוסף יתקיים ביקב אירוע טעימות מיוחד בכוסות רידל לצד כיבוד קל. ביקב קדמא בכפר אוריה יקיימו את השקת יינות 2015 וכן ערב מוזיקה מיוחד עם פרוייקט "לה גיטנה" של לירון מיוחס – אמנית כלי הקשה וזמרת במופע מכשף.

ביקב כרמי יוסףBRAVDO  וביקב יהודה בשורש יתקיימו טעימות מודרכות של יינות לצד כיבוד קל וביקב הדר בעגור יתקיימו קונצרטים של הרכב של הפילהרמונית הישראלית וכן טעימות יין. ביקב שורק בנחשון תתקיים סדנה העוסקת בנושא אזוריות ביין עם טעימה של יינות סירה מענבים שגדלו בארבעה אזורי גידול שונים והשף ירון אורלב יארח עם מנות טאפאס ים תיכוניות וטעימות מהטאבון.

בשלושת ימי שישי של הפסטיבל, 10.11; 17.11 ו-24.11 יתקיימו סיורי יין מודרכים שישלבו ביקור ב-3 יקבים שונים בכל פעם עם טיול בין נופיה התנ"כיים של מטה יהודה. הסיורים המודרכים יתקיימו באוטובוס ובמסגרתם אפשר יהיה לבקר במנזר השתקנים בלטרון ובאנדרטת אלכסנדרוני, לטעום מיינות היקבים מוני ושורק, לנסוע בדרך הפסלים, לשמוע את סיפורו של שמשון הגיבור ולסיים בטעימות ביקב צרעה, לבקר בכנסיית דיר רפאת ולטייל במקום בו שיסע שמשון את האריה ובמקום בו שכנו לוחות הברית בדרכם מעקרון לירושלים.

בימי שבת יתקיימו סיורים מודרכים של מורה הדרך הרצל חובב, ברכבים פרטיים.

היקבים המשתתפים בפסטיבל: יקב יפו, יקב רוגלית , יקב קלע דוד, יקב עמק האלה, יקב משק יין הנס שטרנבך, יקב לה טרה פרומסה, יקב נבו, יקב רמ״א, יקב סוסון ים, יקב רביב, יקב קטלב , יקב ספרה, יקב צפרירים, יקב שריגים, יקב עגור, יקב מטלר, יקב הדר, יקב קסטל, יקב אהרונוף, יקב מצודה, יקב יהודה, יקב ענתות, יקב צובה, יקב גיזו, יקב נבות, יקב כרם ברק, יקב שורק, יקב ברבדו, יקב טפרברג, יקב מוני, יקב צרעה, יקב פלם, יקב קדמא ויקב שמשון ודלילה.

ניתן להזמין מקומות ולאכול בתיאום מראש בבתי הבשלנים, וגם לשלב ביקור במבשלות הבירה ובבתי האמנים במהלך סופי השבוע. במטה יהודה מדגישים כי צריכת האלכוהול אינה מיועדת לנהגים ומזמינים את המבקרים המעוניינים בכך להזמין מקומות לינה בצימרים וליהנות מאירוח כפרי מפנק במלונות מטה יהודה. המבקרים הלנים במקומות הללו ייהנו משירות הסעות בחינם מבתי המלון והצימרים לאירוע הפתיחה ובחזרה למקום הלינה בתום האירוע, בהרשמה מראש.

לפרטים נוספים: מחלקת התיירות מטה יהודה, 8108* או בטלפון: 02-9958650

באתר:  www.tour-yehuda.org.il ובעמוד הפייסבוק 'הלב הירוק תיירות מטה יהודה'