מי אמר שבירה לא מתאימה לחורף? האנשים הטובים שבאגמון מרקט, באגמון החולה, חוזרים עם פסטיבל בירה ב- 24-25 בינואר
כבר מזמן לא סיקרתי או הזכרתי אירוע בירה או בירות חדשות בשוק. זה לא שאין, ועובדה: פסטיבל בירה שני מסוגו יתקיים בסוף החודש באגמון מרקט (אגמון החולה) שבצפון.
מי שעומדים מאחורי הפסטיבל ומאחורי אגמון מרקט בכלל הם בחלקם האנשים של בירה בזלת, שבקצרין. הודות לכך תוכלו ליהנות ביום הראשון לפסטיבל (יום חמישי) מהדרכה על ייצור בירה, ובוודאי טעימות.
הבירות עצמן יוגשו (מהשעה 17:00 עד השעה 19:00) ב- 10 ש"ח בלבד, במעין האפי האואר. בערב עצמו וביום שישי יתקיימו הופעות וצפוי להיות נחמד.

מה לטעום?
מלבד החשודים המיידיים והמוכרים, נסו לפחות את השתיים הבאות:
אפי IPA של מבשלת ברזל
המבשלה (או המותג) היא של שלושה חברי קיבוץ העוגן, והבירות בושלו כמה שנים בבישול ביתי, עד שהייצור עבר ל'מוסקו'. כיום הבירה עצמה מיוצרת על ידי אביר הבר (אלכסנדר), מה שמבטיח – אני מקווה – קונסיסטנטיות שהיא מעבר לבישול מוצלח יותר או פחות.
זהו IPA מריר למדי, ואולי בין המרירים שאני מכיר בארץ. האף נעים, פרחוני, ואשכוליתי. הסיומת טובה. 5.5% אלכוהול גם עוזרים לשתייתיות של הבירה, שצריכה אולי אוכל, כדי לאזן את המרירות.
סיקס פאק אולטימוס אמבר אייל
הבירה (5%) היא מבית היוצר של שני אחים, שהחליטו לייצר בירה שהם יאהבו לשתות (מי לא רוצה בירה כזו?); בירה בוטיק על הצד השתייתי והנעים יותר, ופחות – אם אני מבין נכון – בעטנית.
התוצאה היא אכן כזו: אמבר אייל סימפטי מאוד, קרמלי-מאלטי, בעל ראש קצף יחסית גבוה ועמיד. היא מיוצרת במבשלת מוסקו. הבירה השניה, שעומדת לצאת לשוק בקרוב, היא מעין טריפל. מתוקה וכבדה יותר מבחינת אלכוהול. פרטים והשקות כאן.
פסטיבל הבירה השני באגמון מרקט
בירות ומבשלות מציגות: הפועל | מבשלת גיבור | בזלת | נגב | מלכה | מבשלת אוק & אש | ברזל | גיבורי על | ג'מס | גולדסטאר | מכבי |
יום חמישי מהשעה 17:00 ועד חצות. יום שישי מהשעה 10:00 ועד 16:00.