פסגות אדום ו"פיק" 2016

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

שני היינות האדומים שיקב פסגות הוציא זמן לא רב לפני ראש השנה, הם יינות מרובי-פרי, שניתן לשתות ולהפיק מהם הנאה כבר עכשיו, או ליישן מעטהיינות של יקב פסגות היו תמיד מאופיינים בפרי אדום-כהה, 'צפוף' מאוד ואיכותי. הצרה הייתה שבשנים הקודמות כיסה על כך אלה עץ, שהשאיר את היין עם תחושה כללית עמוסה.

שני היינות שלפננו מראים לא שינוי כיוון מובהק, אבל התמתנות בשימוש בעץ, שאני מקווה שתמשך.

פסגות PEAK
פסגות PEAK

פסגות אדום 2016
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו, שעושה כבוד לפרי: הרבה אוכמניות ופרי יער סגול ובשל, עם נגיעות של ירקרקות. כרגיל יש כאן עדיין לא מעט קפה קלוי, אבל הוא יחסית מתון. לשתות עכשיו  ועד שלוש או ארבע שנים קדימה; 2020, נניח, יהיה מצוין. (90).

פסגות פיק (peak) 2016
בלנד של שיראז, פטיט סירה ומורבדר: מאוד בשרני באף – bacon – על רקע של עץ קלוי. יין יחסית עמוס, אבל עדיין נח ונעים לשתיה. מכיל 14.5% אלכוהול. אפשר להשאיר אותו לכמה שנים – כמו את קודמו – אבל דווקא מה שהוא נותן עכשיו נכון יותר לדעתי. (91)