פסטיבל 'בשביל היין 5' קרב ובא, ויש בהחלט מה לראות ואיפה לסייר בגליל. אבל עשו לעצמכם טובה אחת, ובקרו בגוש חלב: ביקב ג'סקלה ואצל נדים עיסא ביקב DANZלמה "DANZ"? על שם ארבעת הילדים של נדים, שהוא מהמרונים, עקורי ברעם של 1948. מהנדס שנסע לארצות הברית בשנת 1986, וחזר לארץ ב- 1998, והשתקע בגוש חלב – ג'יש.
המיוחד ביקב DANZ הוא לא רק הערק – שמיד אומר עליו כמה מילים, אלא הסיפור בכללו. נדים עיסא הוא אחד מהאנשים שמשמרים ומנסים לקיים את המורשת הארמית בארץ. סביב לחלל הגדול של היקב, שמשמש גם כמרכז מבקרים, תלויות תמונות של גוש חלב ושל המשפחה והמסורת שלה, מעוטרות בפסוקים בארמית, מתורגמים לנוחות המבקרים במקום. המוסיקה שמתנגנת ברמקולים היא מוסיקה קלאסית – מוצרט דווקא – מה שהופך את הביקור להזוי באופן החיובי ביותר, בכל המהומה הישראלית הנוכחית. נדים ואשתו מציעים לא רק ערק, אלא גם גראפה יין ובירה מתוצרת עצמית ובמיוחד ארוח מקומי, לקבוצות; ארוח שכולל מזטים שונים לצד המשקאות שהם מייצרים.
הגראפה מיוצרת במזקקה מתוצרת עצמית, מיין שמיוצר במיוחד לשם כך מענבי מוסקט. זוהי גראפה ארומתית מאוד, עם טיפה ירקרקות. הערק מבוסס אלכוהול ענבים וגם הוא ארומתי ומאוד נקי. שני הכהילים הם בהחלט לא מוצרים 'כפריים', רק שתכולת האלכוהול שבה מדברים היא 50%.
על 'ג'סקלה' אספר בהזדמנות אחרת, אבל DANZ פתוח כל השבוע לביקורי קבוצות ויחידים, בתאום מראש. בסוף החודש (מאי) ולתוך יוני יתקיים בגליל פסטיבל בשביל היין, ושווה כאמור להכנס לא רק לכפר, אלא בוודאי גם ליקב הזה. טלפון: 050.3443022.