שבת בצהריים זה לא זמן טוב, אם אתם רעבים בירושלים. נכנסנו ל'עזה 40', ביסטרו על דרך עזה, בואכה רחביה. בתל אביב לא הייתי מעביר את מה שאכלנו שם
הכוונה הייתה לנסוע כל הדרך ממוזיאון ישראל ל'אדום', בתחנה, אבל כשראינו את האנשים על המדרכה השמשית של רחוב עזה, התפתינו לעצור ולהיכנס.
המקום סימפטי למדי, ולמרות שהיה מלא, היה מקום. חשבנו על המבורגרים, אבל המלצר היה הוגן מספיק לומר שההכנה תיקח חצי שעה לפחות (הם כנראה צדים את הבהמות בעצמם, בשבת). לאור זה והיות ולא רציתי להשאיר 250 ש"ח על ארוחת צהריים, החלטנו ללכת על שתי ראשונות וסלט.
כנפיים בשמנת וצ'ילי, פיש אנד צ'יפס וסלט אנדיב וגבינה כחולה.
הסלט היה בינוני בגודלו, עם מעט מאוד גבינה ועוד פחות מזה אנדיב, בוודאי בהתחשב במחיר. אז זה אולי 'לא יקר', אבל זה גם לא מתגמל במיוחד.
אבל שתי המנות האחרות?
הצ'יפס של הפיש אנד צ'יפס היו מטוגנים מעל ומעבר למידה, חלקם הגדול קרוב לשרופים. יכול להיות שככה אוהבים אותם בירושלים, אבל לו היו לי זמן וסבלנות, הייתי מחזיר אותם על המקום.
חתיכות הדג – משהו כמו 10 פיסות לא גדולות וחסרות צורה – היו גם הן מטוגנות הרבה מעל המידה, והדג בתוך העטיפה היה יבש. המנה הוגשה עם פלח לימון בעובי של 1.2 ס"מ, שכה יהיה לי טוב.
הכנפיים?
אני לא יודע אם זה העוף הקפוא שהיה מקור הכנפיים, או שגם פה הן פשוט טוגנו עד כלות, אבל כולן, עד אחת, היו יבשושיות. רוטב השמנת והצ'ילי – ומה כבר קשה בלהכין את התערובת הזו? – היה חסר טעם. לא חריף, לא מתוק, לא מלוח – לא כלום.
שילמנו 148 ש"ח. לפחות החברה הייתה נעימה.
ביסטרו עזה 40
דרך עזה 40
ירושלים
02.6253435
נגיש: כן
צמחונים: כן
שרותים: נקיים
שרות: טוב