לשלל היינות היווניים שעלו על מדפינו בתקופה האחרונה מצטרפים היינות של יקב Skouras: יקב יווני מנמאה, שנוסד באמצע שנות השמונים של המאה שעברה
עד לא מזמן, יינות יוונים היו די נדירים בארץ. לאחרונה אנחנו רואים פריחה קטנה בתחום, עם יינות יבוא מיקבים גדולים מאוד, לצד יקבים בינוניים. יש מגוון מה- mainland וגם מעט מהאיים.
יינות יקב סקוראס מיובאים לארץ במגוון יפה – מיינות בסיסיים, כמו השניים שכאן, ועד יינות יחסית יקרים כמו ה- סינורו או הלבירינט, שמחירם כבר במאות שקלים.
היקב עובד עם שלל ענבים מקומיים לצד זני ענבים 'בינלאומיים', כגון קברנה סוביניון.
סקוראס קובה פרסטיז' לבן 2020
בלנד של רודיטיס ומוסקופילרו (האחרון הוא זן ענבים לבן, שפירוש השם שלו הוא "אוהב זבובים", כיון שהוא מתוק מאוד). היין מוגדר אמנם יבש, אבל בזכות הזן המאוד ארומתי הזה הוא מרגיש די מתקתק. הארומות נעימות מאוד, קצת לימוניות, והטעמים מזכירים מוסקט. 45 ש"ח – יין מהנה וטוב.
סקוראס קובה פרסטיז' רוזה 2020
גם זה בלנד עם מוסקופילרו – מתקתק במקצב גם כן, עם ניחוחות פרחוניים, לצד ריחות פירותיים, שמזכירים קצת אוכמניות ופטל. רוזה רענן וטעים. (45 ש"ח).
את יינות היקב מייבאת חברת אנוטקה (אחים חינאווי). כל הצילומים הם מאתר היקב.