סין: בונים 'עיר יין'

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

היקב – אם אפשר לקרוא לזה כך – הגדול ביותר בסין, ואחד מעשרת הגדולים בעולם, בונה עיר יין וברנדי

– במסגרת חגיגות 120 שנה ל- Changyu wine Co., הכריז בחודש שעבר מנהלו – Zhou Hongjiang – על הקמתה של עיר יין, בגודל של 6200 אייקר (תכפלו ב-4, כדי לקבל את זה בדונמים). החברה, שהיום משתפת פעולה עם קסטל הצרפתית, שהיא יצרנית היין הגדולה בצרפת, כבר מייצרת יין במספר 'שאטואים' במחוזה, Yantai.

השאטו הראשון הוקם בשנת 2002, וכיום יש לה בסך הכל שישה 'שאטואים', ששלושה מהם עדיין לא פעילים, ויכנסו לפעולה כנראה כבר עם בציר השנה. בנוסף לשיתוף הפעולה עם קסטל, יש לסינים שת"פ עם יצרנית יין קנדית, איתה היא מייצרת אייסויין, במה שהוא 'מפעל ייצור האייסויין הגדול ביותר בעולם'.

עיר יין ענקית בסין
הסינים באים: קברנה גרנישט או לא קברנה גרנישט (הזן העיקרי הנטוע בסין, דומה לקברנה פרנק): רק המחשבה על הכמויות היא בלתי נתפסת. הדמיה: Xinhua Finance

בעיר היין מתוכנן לקום יקב – או סדרה של מתקני ייצור – בשטח כולל של 220,000 מ"ר, ומפעל ענק לזיקוק וייצור ברנדי. בסך הכל מתכוונת החברה לייצר 250,000 טון יין – לא מדברים במושגים של בקבוקים – ו- 150,000 טון ברנדי. מילא כמויות הענבים, אבל צאו וחשבו מה זה אומר לגבי כמות החביות הדרושה, ומה שעניין הזה הולך לעשות ליערות השונים, שלא לדבר על מחירי החביות…

סין ייצרה 1.16 מליון טונות של יין בשנת 2011, וייבאה 360,000 טון. אחת הבעיות הקשות שהצרכנים מתמודדים איתה שם, היא תופעת הזיופים, בעיקר של יין מיובא. בעיה שניה היא העדר מיתוג ומודעות למותגים או מה שעומד מאחוריהם. צ'אנגיו אמורה להתמודד עם אלה על ידי תגי RFID שישולבו בבקבוקים שלה, ועל ידי פתיחת רשת חנויות יין. רשת החנויות תהיה משותפת לה וליקבים בינלאומיים גדולים. היא מתכננת לפתוח 300 סניפים עד סוף השנה, להגדיל את המספר ל- 1000 בתוך שלוש שנים ול- 3000 עד סוף העשור.