האם אתם נמנעים משתיית וודקה רק בגלל צליאק או בגלל שאתם לא צוריכים גלוטן?

סטולי מוציאה וודקה ללא גלוטן, ראשונה ליצרנית הוודקה הגדולה. הוודקה החדשה אמורה לתת מענה למי שנמנעים מגלוטן ועדיין רוצים ליהנות מהטעם הייחודי של סטוליצ'ניה ועל האופי המודגש והאופייני לה.

סטולי ללא גלוטן (צילום יחצ)
סטולי ללא גלוטן

סטולי ללא גלוטן עשויה תירס ללא גלוטן טבעי (88%) וכוסמת (12%) שנקצרו בשדות הפוריים באזור טאמבוב של רוסיה.  הבסיס עובר זיקוק משולש במזקקת Talvis ברוסיה, מסוננים ארבע פעמים דרך צורן, חול ופחם ליבנה. אז הוא מעורבב עם מי מעיין זך, טבעי, מבאר התהום שבה משתמשת לטביה בלזאמס (Latvijas Balzams),  בריגה, לטביה.

בארצות הברית, כדי שמוצר מזוקק יוכל להתהדר בתאור "ללא גלוטן", עליו להיות מיוצר מרכיבים שאינם מכילים גלוטן בכלל. הטענה היא שזיקוק מרחיק גלוטן, אבל אין לכך תימוכין מדעיים של ממש: חלבונים לא מתאדים ולכן לא אמורים להיות בכלל במוצרים מזוקקים, אבל בהחלט ייתכנו בעיות בגלל הוספת חומרי טעם או ריח שמקורם ב- mash עצמו, שכן מכיל גלוטן. ההמלצה היא לכן לצרוך מוצרים שמיוצרים מתפוחי אדמה (או מרכיבים אחרים שלא מכילים גלוטן) ואין בהם תוספי צבע או טעם.

כל בקבוק סטולי ללא גלוטן נושא את מספר האצווה ואת חתימת המסטר דיסטילר של לטביה בלזאם.

בטעימה שלי הוודקה אכן טובה. אולי קצת מפולפלת יותר מהמקורית.