הנה כמה רשמים זריזים מאוד על תערוכת Sommelier 2023 שנערכה בתל אביב בפברואר 2023
במושגים של תערוכות יין לשוק היין הישראלי, 'סומלייה' היא ללא ספק האירוע השנתי המשמעותי ביותר. עם המעבר של מפיקי התערוכה, סטודיו בן-עמי, למודל שמאפשר כניסה של קהל פרטי וקניית יין, הא הפכה גם רלוונטית מאוד במושגי 'יריד יין'. זהו מקום מפגש מצוין למי שעוסקים במלאכה, על כל חלקיה.
ההרשמויות שלי הן אלה:
1. יש הרבה יבואנים חדשים, קטנים וגם לא כל כך, שמתרכזים ביינות נישה: מקפריסין ועד צ'ילה. לא תמיד ראיתי את הסיבה הצרכנית, אבל זה טוב.
2. המעבר להצגת יקבים ישראלים קטנים תחת 'אפלסיונים' הוא מעניין ומבורך. שמעתי כבר דיבורים על אזורים נוספים שרוצים.
3. יצרני היין הגדולים של ישראל מעדיפים להציג יינות עבודה, מאשר יינות איכות. מגמה נכונה לתערוכה הזו, לטעמי.
4. יש יבואני 'סל' גדולים חדשים יותר וחדשים פחות שמציגים גם יינות 'גדולים'.
5. תבור מלכיה – בטעימת פורמטים גדולים – מוכיח שיש הבדל בין שנות בציר בישראל.
6. חבל הרון על כל חלקיו נראה כמו סוס העבודה הבא; אם עדיין הוא לא כזה.
7. ישראל סוף סוף מגלה את אגן הים התיכון: קפריסין, יוון, טורקיה… יש כבר כמה וכמה דברים יותר ממעניינים.
8. עם כל ההייפ סביב היינות הכתומים וזה וזה, אנחנו עדיין פוחדים מהיינות המסורתיים של גיאורגיה. חבל.
9. הפיימונטזים עושים יינות טעימים.
10. יקב רמת הגולן חייב לעשות משהו עם התדמית שלו: בשעות אחר הצוהריים כל מי שהיו סביב הדוכן שלו היו גברי פרלמנט בני 55 ויותר.