סגל מרלו פרי ראן – free run – בציר 2018

פקקי יין תמונת אילוסטרציה המרקקה היומית

סגל מציג עוד יין בסדרת FREE RUN שלו: בציר חדש למרלו

פרי ראן הוא כינוי לחלק הראשון של התירוש שיוצא בשלב הסחיטה, בכח הכובד בלבד – ללא עומס מכאני

סגל מרלו פרי ראן
סגל מרלו פרי ראן 2018 (יח"צ)

או לחץ אחר. זהו חלק של התירוש שיש בו מינימום של טאנינים, הוא עשיר בפרי מתוק יחסית והוא מאוזן מבחינת pH ופרמטרים אחרים.

לעומת זאת, החלק הזה דל יותר בצובענים – פיגמנטים – ולעיתים דל מדי בטאנינים, ולכן בהרבה מקרים, ייננים לוקחים חלק מהתירוש שמוצה בפרס, בסחיטה, ומוסיפים אותו לפרי ראן. בהרבה מקרים מדובר בכ- 10% מהיין. ייננים אחרים משתמשים בתוצרי הסחיטה ליינות הזולים ביותר ויש יקבים שמוכרים את ה'תסחיט' האחרון ליקבים אחרים.

סגל free run מרלו 2018

זהו בציר חדש לזן, כאשר היין הראשון יצא בבציר 2016. הוא נעים, בעל חומציות מאוזנת ופרי אדום טרי. עבודת העץ טובה והיין בהחלט מהנה. (88) כ- 55 ש"ח בחנויות יין עד 65 ש"ח בשופרסל.

משקל בקבוק ריק: כ- 400 גרם ידידותיים בלבד.