סלט מרענן וכמעט קיצי, לסיומה של עונת התותים ותחילתו של האביב
המתכון (והצילום) של מועצת התות של קליפורניה. המרכיבים המפורטים הם לשש מנות, אבל אפשר להכפיל ללא כל קושי, בהתאם למספר הסועדים.
יין מומלץ: מוסקטו או לחלופין פרוסקו או קווה חצי יבשים.
לסלט
- 750 גרם תותים טריים, חתוכים לרבעים
- 1 מלפפון אחד, מגורען, חתוך לקוביות קטנות
- ¾ כוס עלי פטרוזיליה
- 4 בצלים ירוקים, קצוצים
- 6 צנוניות – פרוסות דק
לווינגרט

- 3 כפות חומץ אורז
- 1 ½ כפיות שמיר קצוץ
- 1 ½ כפיות נענע קצוצה
- ½ כפית כמון
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית מלח
- ½ כפית סוכר
- ¼ כוס שמן זית איכותי
הכנה
בקערה מתאימה, טורפים את כל מרכיבי הווינגרט מלבד השמן
מוסיפים את השמן ומערבבים (אפשר לעשות את הכל בשקשוק בצנצנת סגורה
מקפיצים את מרכיבי הסלט עם הרוטב
מחלקים למנות ומגישים מיד