שני מופעים שונים מאוד של שרדונה, משני בתים משפחתיים – באותו סדר גודל של מחיר: כ- 120 – 130 ש"ח
רולאן לאוואנטורה
רולאן לאוואנטורה (Roland Lavantureux) ייסד את הבית שלו ב- 1978. שני בניו – ארנו ודוד – הם שמנהלים היום את הדומיין ומעבדים כ- 210 דונם של כרמים בשאבלי; בעיקר וילאז' וגם פרמייר קרו. היין הבא הוא "כרטיס הכניסה" ליינות היקב:
רולאן לאוואנטורה 2020 Roland Lavantureux
מאוד יפה ומאוד קלאסי, בלי לגלוש לבנאליות ולטעמים "צפויים" או "מתבקשים" של שאבלי (לא עודף מינרליות, למשל, למרות שהיא שם). הוא מאוד מאוזן, עם די הרבה הדרים – אשכוליות בשלות – שמלווים גם בסיומת הארוכה והנהדרת של היין הזה. מאוד מהנה, עם חומציות טובה ותחושת שמנוניות קלה בפה. לשתות? כן, אבל אפשר בהחלט להחזיק כמה שנים טובות.
Louis Latour
לואי לאטור הוא אחד מהנגוסיאנים והיצרנים המכובדים יותר של בורגון. ולמעשה הוא יותר מזה: זהו היצרן הגדול ביותר של יינות גראנד קרו ופרמייר קרו בבורגון. לדומיין עצמו 480 דונם של כרמים, מהם 270 דונם של גראנד קרו.
הבית נמצא בידי משפחת לאטור מסוף המאה ה- 19, כאשר השאטו שלהם נבנה ב- 1745, ממש ליד הכפר Alox-Corton. סביב הבית אפשר למצוא חלק מכרמי הפרמייר קרו של Aloxe-Corton Les Chaillots. את יינות הבית עצמם מייצרת המשפחה (בהובלת פאבריס, בן הדור ה- 11) ב- Corton Grancey Cuverie: יקב שנבנה לפני כמעט 200 שנה, בבנייה שהייתה מהפכנית בשעתה: היקב – ממש מאחורי ה"שאטו" – בנוי מחמש קומות, כולל מרתף שעומקו 20 מטרים, וכל ייצור היין נעשה בשיטת הגרביטציה.
מלבד היקב בבורגון, מחזיקה המשפחה ביקבים נוספים מחוץ לבורגון, כולל בארדש, בוואר (דרום צרפת), בצפון מערב לליון, ועוד.
לואי לאטור וירה קלסה 2020 Louis Latour Vire Clesse
וירה-קלסה הוא אזור יין שמורכב למעשה משני כפרים במקונה, שקיבלו מעמד משלהם ב- 1998. הם חוברו יחדיו בגלל הדמיון בסגנון היין. באפלסיון מייצרים גם יינות Mâcon, Bourgogne וכן Mâcon Village.
האף יחסית פירותי – אפרסקים בשלים (אולי חבושים?) על גבול הפרי הטרופי – עם נגיעות עוקצניות-ירקרקות. חומציות מצוינת על גוף ופאלט אלגנטי מאוד. זהו יין שבהחלט אפשר ליהנות ממנו עכשיו או להשכיב לשנה – שנתיים.
צילומים: אתרי הבתים. תמונה ראשית: Cuverie Corton Grancey